X 
Arşiţa stiri: 170
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

O universitate din R. Moldova, printre cele mai bune din lume

6 iun. 16:16   Societate
8000 0

Prezentă în clasamentul RUR World University Rankings din 2022, Universitatea Tehnică a Moldovei, ocupă, în ediția de anul acesta a clasamentului, locul 921 la nivel internațional, anunță Noi.md

Clasamentul din 2024, acreditat de IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence, evaluează performanțele a peste 1.100 de universități, avînd la bază 20 de indicatori grupați în 4 domenii-cheie ale activității universitare: predare, cercetare, diversitate internațională și sustenabilitate financiară.

Rankingul se adresează atît comunității academice, cît și reprezentanților angajatorilor sau factorilor de decizie politică.

Principalele domenii evaluate de clasament sînt predarea (40%) și cercetarea (40%), urmate de diversitatea internațională (10%) și de sustenabilitatea financiară (10%), care sînt considerate domenii auxiliare, așa cum se precizează în metodologia de realizare a RUR World University Rankings. Pentru fiecare domeniu, clasamentul urmărește o serie de indicatori, printre care pregătirea și reputația internațională a cadrelor didactice, numărul de citări ale publicațiilor personalului didactic și de cercetare, reputația internațională a cercetărilor realizate în universități, numărul de studenți și de membri ai personalului administrativ care beneficiază de stagii internaționale, dar și veniturile instituționale pentru personalul academic sau pentru studenți. Clasamentul complet și metodologia de realizare a acestuia pot fi accesate aici și, respectiv, aici.

14
3
2
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав