X 
Criza energetică stiri: 1635
Cutremure stiri: 271

O secție din Spitalul Raional Ialoveni, închisă

5 iul. 10:30   Societate
2184 0

Toți angajații, pacienții și vizitatorii Spitalului Raional Ialoveni sînt obligați să poarte mască de protecție la intrarea în instituția medicală. Măsura a fost luată în contextul creșterii numărului de cazuri confirmate cu COVID-19, notează noi.md cu referire la ialovenionline.

Mai mult, Secția Terapie a SR Ialoveni a fost închisă temporar, după ce 21 de pacienți au fost testați pozitiv la coronavirus.

Potrivit directorului SR Ialoveni, Dinu Șargu, obligativitatea privind purtarea măștii este una temporară, deși nimeni nu a anulat recomandarea de a purta mască.

„Vineri am luat decizia de a închide Secția Terapie. Din 43 de pacienți, 21 au fost testați pozitiv la COVID. Cei cu forme ușoare au fost externați, doi sînt spitalizați cu alte patologii concomitente. Ca să nu se facă un focar și mai mare, a trebuit să închidem secția”, ne-a spus Dinu Șargu.

„Situația nu este bună. Avem în supravegherea medicilor 34 de persoane din orașul Ialoveni confirmate cu COVID, dintre care 26 se tratează la domiciliu, iar cinci sînt internate. Creșterea este practic triplă sau chiar de patru ori mai mare decît săptămînile trecute, nu mai spun de săptămînile în care erau cîte 1-2 cazuri”, spune Stelian Cucu, șeful Centrului de Sănătate Ialoveni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав