COVID-19 : VACCINAȚI 1 004 668  INFECTAȚI 400 556 (+3971)   TRATAȚI 369 770     DECESE 10 501(+13)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 523
Coronavirus stiri: 7842

O echipă din lucrători medicali și paramedici din Republica Moldova pleacă într-o misiune umanitară în România

18 oct. 2021,, 12:38   Societate
1621 0

22 de medici și 10 paramedici din Republica Moldova vor munci alături de colegii lor din România pentru a contribui la tratamentul pacienților bolnavi de COVID-19. Echipa va activa în cadrul spitalului modular din Lețcani, județul Iași, România. Misiunea umanitară se va desfășura în perioada 18-31 octombrie.

Decizia vine după ce situația pandemică din România s-a agravat în ultimele zile, țara fiind la moment pe primul loc în lume după numărul de decese zilnice cauzate de COVID -19, transmite Noi.md.

„Spitalele din România sînt copleşite de numărul de pacienţi de COVID-19. În această situație extrem de gravă, Guvernul Republicii Moldova vine cu un gest simbolic, deoarece înțelegem că e necesar de a uni forțele pentru că, mai mult ca oricînd, personalul medical și sistemul sanitar al României au nevoie de ajutor. Solidaritatea și responsabilitatea sînt cruciale în aceste momente, reprezentînd principiile pe care se bazează Uniunea Europeană”, a declarat premierul Gavrilița.

Cei 11 medici și 11 asistenți/asistente medicale care pleacă azi în misiune sînt din cadrul Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, Institutului de Medicină Urgentă, spitalelor raionale Glodeni Dondușeni și Stefan Vodă. Majoritatea acestora sînt specialiști în terapie intensivă și toți au experiență de tratament a pacienților cu COVID-19. Membrii celor 2 echipe de paramedici SMURD sînt angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, (subdiviziunile Chișinău și Bălți Icirc;mpreună cu aceștia pleacă spre Iași și 3 autospeciale din Chișinău, Bălți și Ungheni

Amintim că de la începutul crizei pandemice România a susținut constant Republica Moldova.


Astfel, în luna mai 2020, o echipă din 40 de medici și asistenți/asistente au activat în spitalele din Republica Moldova. Tot în luna mai 2020, România a donat 20 de camioane cu echipament medical. În februarie 2021, țara noastră a beneficiat de loturi de echipamente medicale de protecție pentru personalul medical (măști, combinezoane, mănuși) valoarea totală ridicîndu-se la circa 2,3 milioane de euro.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X