X 

Numărul căsătoriilor în R. Moldova a scăzut

11 apr. 2019,, 08:10   Societate
1845 0

În ultimii zece ani, numărul căsătoriilor înregistrate în Republica Moldova a scăzut considerabil și se pare că populația tînără a adoptat o nouă viziune și nu mai consideră căsătoria un lucru necesar.

Dacă în anul 2007 s-au căsătorit peste 29 de mii de cupluri, atunci numărul acestora a scăzut mult în ultimul deceniu, iar datele Biroului Național de Statistică arată că anul trecut și-au înregistrat oficial căsătoria aproape 21 de mii de cupluri.

Potrivit experților, scăderea numărului de căsătorii este legată de descreșterea populației ca urmare a migrației masive, dar și faptului că tinerii nu se grăbesc să oficializeze relațiile, ceea ce prezintă un risc pentru fiecare partener, din motiv că sînt mai puțin reglementate.

A scăzut la fel de mult și numărul căsătoriilor înregistrate între tineri cu vîrsta sub 20 de ani, de la peste 800 de căsătorii, la doar 101. În același timp, vîrsta medie a partenerilor la care aceștia aleg să se căsătorească a crescut ușor, iar dacă îninte moldovenii se căsătoreau la 29 de ani, atunci anul trecut, vîrsta medie a fost de 31 de ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?