COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Nepotul asistentei medicale, decedate: Oare o așa ”onoare” are un medic-erou?

Nepotul asistentei medicale, decedate: Oare o așa ”onoare” are un medic-erou?

Nepotul asistentei medicale care a fost răpusă de noul coronavirus și-a povestit durerea într-o postare pe pagina sa de facebook.

Acesta spune că mătușa sa, Ecaterina Litvinschi, care a activat ca medic de urgenţă medicală în cadrul PAMU Cricova din cadrul SAMU Rîşcani circa 35 de ani, a fost înmormîntată la cimitirul Sf. Lazăr, întru-un sector îndepărtat, la marginea cimitirului, unde este preconizat să fie înmormîntați cei contaminați cu coronovirus: sectorul 277, mormîntul nr. 1.

”Știți, mi s-a făcut așa de dureros la inimă, deoarece a fost înmormîntată la marginea cimitirului, alăturea cu traseul Leușeni-Poltava. Așa din vremuri se înmormîntau cei, care își pun capăt zilelor prin sinucidere, la o margină îndepărtată sau în afara cimitirului. Oare o așa ”onoare” are un medic-erou?”, se întreabă nepotul femeii decedate.


Bărbatul spune că dacă doamna Litvinschi este un erou al serviciului medical, se credea, că eroii ar trebui să rămînă în veci în inimile celor, cui medicul-erou le-a salvat viața și sănătatea, fiind cu timpul instalat un memorial în cinstea eroilor medici, dar se face impresia, că se va face tot posibilul să se uite de istoria acestor medici.

”Ea spera să fie înmormîntată alăturea cu soțul ei Daniil Litvinschi, fost doctor la spitalul cu pricina ”Toma Ciorba”, dar nu a fost dat să se îndeplinească această dorință, fiind înmormîntați separat, în diferite capete ale cimitirului. E dureros încă și aceea, că odată cu decesul dnei Ecaterina, ea deja a fost ștearsă din lista eroilor de către angajații Spitalului Clinic Republican. Două ore au căutat angajații de la morgă actul de identitate a regretatei, ce era ascuns în hainele ei și dus în frigider odată cu cadavrul”, spune Iurie Botnari.

Acesta a atenționat Primăria mun. Chișinău la calitatea serviciilor funerare prestate de Î.M. ”Combinatul servicii funerare”.

”Fiind achitate toate serviciile de funerare, combinatul a trimis la morgă doar șoferu mașinii specializate, fără persoanele care trebuiau să îmbarce sicriul în mașină, ba chiar o angajată a întreprinderii contactată la telefonul mobil, și-a permis să ridice vocea, la întrebarea, de ce nu se prestează serviciile pe deplin. Numai datorită șefului de la morgă dl Melnic Eugeniu, a fost organizată îmbarcarea sicriului în automobil de către subalternii lui. Vă mulțumesc mult!!! ”, scrie bărbatul.

Nepotul femeii se arată indignat de faptul că deși a murit ca un erou, de înmormîntarea asistentei medicale s-au ocupat în totalitate rudele și familia, ei fiind nevoiți să achite chiar și locul de veci.

”Cu așa apreciere a muncii personalului medical, în Moldova chiar vor rămîne să muncească doar pensionarii, ca mătușa mea la cei neîmpliniți 80 de ani (d.n. 28.06.1940)”, mai spune bărbatul.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load