X 
Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

Naistul Constantin Moscovici, concert de excepție la cei 40 de ani de activitate

3 oct. 2022,, 17:45   Societate
1785 0

O seară de neuitat – de asta a avut parte publicul spectator sîmbăta trecută, la concertul solo al celebrului naist și compozitor Constantin Moscovici, Artist al Poporului, ajuns la 40 de ani de activitate și 60 de ani de viață.

Naistul a hotărît să celebreze cele două aniversări simbolice din viața sa pe scenă, așa cum i se cuvine unui artist cu renume, alături de admiratorii săi, dăruindu-le o seară de creație emoționantă.

O adevărată feerie a notelor s-a produs sîmbătă, 1 octombrie, în incinta Teatrului de Operă şi Balet „Maria Bieşu”. Pe scenă, au evoluat interpreţi autohtoni şi de peste hotare: Natavan Hasanova(Azerbaijan), Orchestra de concert, inclusiv «Camerata Chişinău»(dirijor- Mihai Amihalachioaie), pianista Livia Ştirbu-Socolov, Mihai Sorocan, Oleg Vitliuc, Ruxanda Rusu, compozitorii Oleg Baraliuc şi Mark Oselschi, Avanti, conducatorul Andrian Vladimir.

Marea surpriză a spectacolului a fost interpreta, pianista și compozitoarea de origine georgiană Tamara Gverdţiteli, care a interpretat piesa “Ciocârlia” alături de Constantin Moscovici şi vioristul Oleg Vitliuc.

„Am fost cuprins de o senzație de sărbătoare, tot ce mi-am pus în gînd am realizat, datorită prietenilor mei, datorită publicului care și-a demonstrat iubirea față de creația mea, avînd în vedere că doar cu o săptămînă înainte de acest concert toate biletele au fost deja vîndute. Cu toate că nu a fost divulgat principalul secret al spectacolului, prezența la evenimente a interpretei Tamara Gverdţiteli. Oamenii pratic au cumpărat biletete pentru ca să vadă creația lui Constantin Moscovici, le sînt extrem de recunoscător celor care au venit. M-am străduit să vin cu un program complet nou, duete neobișnuite.


Încă de la prima ieșire pe scenă am simțit un val de pozitivism, am înțeles că fiecare persoană din această sală nu este una întîmplătoare aici, sînt oameni care au vrut să vină, să recepționează acest încărcare energetică, să asiste la această nebunie muzicii, a notelor, am văzut cum oamenii au plîns, a fost foarte emoționant”, a relatat Constantin Moscovici.

Seara a fost memorabilă și grație repertoriului deosebit pregătit de maestru. Melodii rock celebre ale trupelor ,,The Scorpions”, AC/DC, ,,Queen”, și ,,Deep Purple” au răsunat în premieră absolută, într-o interpretare nouă, la nai. Nu au fost mai prejos nici duete unice de instrumente vechi din Grecia, Azerbaijan și Turcia.

Naistul Constantin Moscovici a împlint pe 2 octombrie 60 de ani.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?