COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Morari spune de ce nu a renunțat la șefie

Morari spune de ce nu a renunțat la șefie

Deși acum cîteva luni, după ce a plecat din funcția de șef al Procuraturii Anticorupție (PA), apoi i-a cerut procurorului general să-l restabilească în funcție, spunea că-și va da demisia imediat ce va fi repus șef la PA, recent, Viorel Morari a revenit în funcția de procuror-șef anticorupție și nu intenționează să demisioneze.

Zilele trecute, la Clubul Jurnaliștilor de Investigație, Morari a explicat de ce nu va demisiona totuși.

„În circumstanțele în care la acel moment conducerea Procuraturii Generale (PG) era să accepte cererea de restabilire în funcție, urma să-mi dau demisia. În condițiile în care am mers în litigiu judiciar și acesta a fost obiectul tranzacției de împăcare și, în rezultat, a fost scoasă cererea de pe rol, eu am renunțat la prejudiciu și am rămas în funcție.

Pentru mine acum este importantă restabilirea reputației profesionale. Termenul mandatului meu a rămas de un an – un an jumate. Posibil, în circumstanțele în care eu nu o să mă isprăvesc cu activitatea de manager, dacă vor mai fi cazuri regretabile în cadrul PA, eu din nou o să revizuiesc poziția mea sau dacă menținerea mea în funcție nu va aduce niciun plus valoare la investigațiile care se fac la PA”, a spus Viorel Morari.


Întrebat de jurnaliști ce recompensă a cerut în instanța de judecată, Morari a spus că era vorba despre zece salarii medii pe economie.

Viorel Morari a fost restabilit în funcția de șef al Procuraturii Anticorupție la mijlocul lunii septembrie, în urma unei tranzacții de împăcare cu Procuratura Generală.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load