X 
Arşiţa stiri: 178
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1412

Moldova va primi un grant pentru reabilitarea energetică a spitalelor, școlilor și grădinițelor

13 iul. 2022,, 13:16   Societate
2532 0

Republica Moldova va beneficia de un grant în valoare de 12,4 milioane de euro de la Comisia Europeană pentru proiecte de reabilitare energetică a clădirilor publice.

Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat, în ședința de astăzi, avizul consultativ privind inițierea negocierilor și aprobarea semnării proiectului Acordului de grant dintre Republica Moldova și Banca Europeană de Investiții în vederea realizării Proiectului ”Eficiența energetică în Republica Moldova”.

Principalii beneficiari ai Proiectului vor fi instituțiile de menire socială – spitalele republicane, municipale și raionale, grădinițele și școlile. Asistența financiară va fi oferită de către Platforma de Investiții pentru Vecinătate a Comisiei Europene pentru a reduce din povara financiară a potențialilor beneficiari de proiecte de reabilitare energetică a clădirilor publice.

Proiectul ”Eficiența energetică în Republica Moldova” are drept scop implementarea unui program național de reabilitare energetică a clădirilor publice, deținute/administrate atît de autoritățile publice centrale, cît și de cele locale, care au o performanță energetică scăzută, urmare a vechimii construcțiilor, cît și a lipsei investițiilor în lucrările de consolidare a eficienței energetice. Bugetul total al Proiectului constituie 75,5 milioane euro, cu acoperire financiară din partea Uniunii Europene, Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Băncii Europene pentru Investiții. Proiectul urmează a fi implementat pînă în anul 2025.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав