X 
Arşiţa stiri: 169
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1455

Moldova duce negocieri privind procurarea a 100 mii de doze de vaccinuri Sputnik V

18 noi. 2021,, 15:04   Societate
2960 1

Moldova poartă negocieri directe cu producătorul rusesc privind procurarea a 100 mii de doze de vaccinuri Sputnik V. Ministerul Sănătății mizează să obțină acest lot până la finalul anului curent.

Acest lucru a fost relatat pe 18 noiembrie de Secretarul de Stat al Ministerului Sănătății Zinaida Bezverhni, informează Noi.md.

Zinaida Bezverhni a spus că Ministerul Sănătății poartă negocieri privind procurarea a 100 mii de doze de vaccinuri Sputnik V (adică 100 mii de scheme complete de vaccinare). Potrivit Secretarului de Stat al Ministerului Sănătății, acest vaccin se bucură de popularitate printre moldoveni.

„Circa 25% dintre cetățenii moldoveni au încredere în acest vaccin și sunt gata să fie imunizați cu Sputnik V. De aceea, am decis să cumpărăm 100 de mii de doze”, a explicat Secretarul de stat.

Potrivit Bezverhni, Ministerul duce negocieri directe cu producătorul de vaccine și reprezentanții Fondului de investiții din Rusia. În acest scop au fost prevăzuți bani din buget.


Potrivit ei, purtarea negocierilor direct cu producătorul contribuie la urgentarea procesului, însă nu îi scapă de tărăgănările birocratice. Secretarul de Stat al Ministerului Sănătății a mai spus că partea rusă și-a asumat livrarea lotului timp de o lună din data încheierii contractului. Negocierile ar urma să fie finalizate până la finalul anului curent.

Reamintim că negocierile privind cumpărarea vaccinului rusesc au fost inițiate încă la începutul verii. La sfârșitul lunii iunie 2021, ex-secretarul de stat al Ministerului Sănătății Igor Curov a declarat că este planificată achiziționarea unui lot în mărime de 700 de mii de doze de Sputnik V. Pe 27 octombrie, Ministrul Sănătății Ala Nemerenco a precizat că negocierile au fost reluate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав