COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ministrul Educației, despre învățămîntul la distanță: Pregătiți-vă intens de examene

Ministrul Educației, despre învățămîntul la distanță: Pregătiți-vă intens de examene

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a declarat într-un briefing de presă privind organizarea procesului educațional de la distanță, că MECC nu prevede sistarea examenelor în acest an și a îndemnat absolvenții să se pregătească intens de acestea.

Potrivit ministrului Igor Șarov, în procesul educațional la distanță sînt antrenați la moment circa 92% din copii. „Pentru categoriile de elevi defavorizați care nu au posibilitatea să învețe, noi examinăm oportunități aparte, iar aceste ore vor fi recuperate”.

Totuși, pentru absolvenți nu mai este timp de recuperare, întrucît în scenariile privind desfășurarea examenelor luate în considerație de către ministerul Educației nu se prevede anularea examenelor în acest an.


„Absolvenții nu mai au timp de recuperare, mobilizarea maximă trebuie făcută anume aici. Trebuie să fim pregătiți”. În acest context, ministrul a îndemnat elevii să se pregătească intens de examene, indiferent de scenariul care va fi prezentat. „Ultimul lucru pe care mi l-aș dori, este să renunțăm la examenele de bacalaureat în acest an”, a spus oficialul.

Igor Șarov a declarat că ministerul analizează experiența altor state în acest sens, iar unele soluții adoptate peste hotare sînt deja aplicate și în Republica Moldova.

Ce ține de desfășurarea procesului educațional la distanță, ministrul a solicitat cadrelor manageriale să nu facă presiuni asupra profesorilor, învățătorilor și educatorilor.

De asemenea, Igor Șarov a cerut cadrelor didactice să asigure implementarea curriculumului fără a face excese de sarcini suplimentare și activități care presupun aflarea pentru mult timp a copiilor în fața calculatorului.

Comunitățile educaționale sînt îndemnate să respecte cu strictețe măsurile de prevenire a virusului Covid-19, emise de MSMPS, OMS și ANSP și conform deciziilor Comisiei pentru situații excepționale.

Ministrul admite că criza provocată de pandemia de Covid-19 va schimba esențial procesul de învățămînt în Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load