TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ministrul de interne: Mulți infractori vin din regiunea transnistreană

Ministrul de interne: Mulți infractori vin din regiunea transnistreană

Ministrul de interne, Pavel Voicu, a declarat în cadrul audierilor în comisia parlamentară pentru securitate națională, că mulți infractori și ucigași plătiți vin din regiunea transnistreană și comit crime în dreapta Nistrului, după care se retrag în zona necontrolată de autoritățile de la Chișinău.

„Nu putem întreprinde acțiuni de urmărire, cînd cerem o colaborare, autoritățile neconstituționale insistă să ne adresăm oficial, să le recunoaștem. Însă, noi nu putem face asta. Nu avem o colaborare oficială, dar facem unele schimburi de informații operative. Este și inspectoratul de la Bender, dar funcționează pentru zona de securitate și lucrează mai mult cu persoanele care au încredere în Poliția Republicii Moldova.”, a spus Pavel Voicu, transmite NOI.md cu referire la radiochisinau.md.


Pavel Voicu spune că fenomenul criminogen este cauzat de nivelul de trai și de educație, lipsa locurilor de muncă și de autoritatea slabă a polițiștilor de sector. Potrivit fostului ministru, Alexandru Jizdan, care este președinte al comisiei, 86 la sută din omoruri sînt comise sub influența alcoolului, iată de ce este nevoie de o analiză a factorilor sociali.

Ministrul de interne s-a referit și la crima de la Bălți, unde un carabinier a împușcat un tînăr. Pavel Voicu consideră că profesia de polițist trebuie să devină atractivă și competitivă, și că filtrul comisiei Ministerului Sănătății trebuie înăsprit.

În noaptea de revelion un tînăr de 20 de ani din Costești, raionul Ialoveni, a fost bătut de către două persoane. În urma rănilor, băiatul a decedat la spital. Statistica oficială arată că, în primele zile ale noului an, au fost raportate 352 de infracțiuni. Anul trecut, poliția a înregistrat 29 664 de infracțiuni.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load