COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ministerul Educației interzice călătoriile elevilor și profesorilor peste hotare (DOC)

Ministerul Educației interzice călătoriile elevilor și profesorilor peste hotare (DOC)

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a interzis organizarea deplasărilor și călătoriilor elevilor, studenților și angajaților din instituțiile de învățămînt în afara țării.

Un ordin în acest sens a fost semnat de ministrul Corneliu Popovici. Mai mult, profesorii și orice alt personal didactic care au simptome de gripă și răceală nu vor avea dreptul să vină la muncă.

Într-un comunicat de presă, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării solicită:

- respectarea metodelor de profilaxie epidemiologică a gripei, infecțiilor acute ale căilor respiratorii și a infecției cu Coronavirusul de tip nou (2019-nCoV), în edificiile instituțiilor de învățămînt;


- informarea tuturor elevilor, studenților, părinților și angajaților din instituţiile de învățămînt despre situație;

- respectarea condițiilor de igienă personală, inclusiv spălatul pe mîini cu apă și săpun, utilizarea prosoapelor de unica folosință;

- interzicerea exercitării funcțiilor de serviciu de către personalul cu simptome de gripă sau infecții acute ale căilor respiratorii;

- efectuarea triajului epidemiologic în instituţiile de învățămînt, reținerea la domiciliu de către părinți a copiilor cu afecțiuni respiratorii acute, în caz de necesitate – spitalizarea.

„În cazul întoarcerii din țările/regiunile unde circulă Coronavirusul de tip nou, se recomandă automonitorizarea stării de sănătate pe o perioadă de 14 zile, iar la apariția simptomelor clinice de infecție este obligatorie adresarea la medicul de familie. În caz de apariție a focarelor de gripă și infecții respiratorii acute în instituțiile de învățămînt, se va informa imediat centrul de sănătate publica locală și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.”, recomandă ministerul în comunicat.

Menționăm că recent Organizația Mondială a Sănătății a anunțat despre încetinirea răspîndirii coronavirusului. Potrivit experților OMS, măsurile întreprinse de China pentru a reduce răspîndirea acestuia au avut efect.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load