COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Mihai Curagău nu a fost uitat. Un bust al renumitului actor va fi instalat în Chișinău

Mihai Curagău nu a fost uitat. Un bust al renumitului actor va fi instalat în Chișinău

Un monument al actorului Mihai Curagău va fi instalat în fața Teatrului Satiricus „I.L.Caragiale”. Pentru realizarea lui pot contribui și spectatorii

Teatrul Național „Satiricus I.L. Caragiale” va juca 3 spectacole în memoria marelui actor Mihai Curagău în decembrie, ianuarie și februarie. Toate încasările din aceste spectacole vor merge în completarea sumei de 200 mii lei, necesară pentru a instala un monument în memoria artistului în fața Teatrului unde acesta a activat, informează Noi.md cu referire la agora.md.

Inițiativă lansată încă acum 2 ani

Inițiativă a fost lansată anul trecut, de Teatrul Național Satiricus Ion Luca Caragiale, în timpul prezentării filmului „Miliard”, creat de producătorul Sergiu Cumatrenco jr. Evenimentul s-a produs la doi ani după plecarea la cele veșnice a marelui actor Mihai Curagău, protagonistul principal al peliculei cinematografice. Atunci, autorul filmului, cît și actorii Teatrului Național „Satiricus I.L. Caragiale”, în frunte cu directorul artistic, Alexandru Grecu, au decis să colecteze 200 de mii de lei, suma necesară pentru instalarea unui monument în memoria actorului.


Zecile de admiratori ai creației maestrului, întruniți la eveniment, au avut atunci posibilitatea să doneze bani pentru realizarea acestui proiect de suflet, menit să înveșnicească memoria Maestrului pentru generațiile de azi și de mîine.

Monument cu informații despre actor

Conform proiectului, urmează să fie creat un mic memorial, care va prezenta statuia maestrului din bronz, aceasta avînd un QR cod. Astfel, orice turist va avea posibilitate să scaneze și să afle informațiile necesare despre această personalitate marcantă a artei teatrale naționale.

Timp de un an, grație eforturilor depuse de acești entuziaști a fost adunată aproape o jumătate din suma preconizată.

Colegii de la „Satiricus”, teatrul în care Mihai Curagău a muncit din anul 1990 și pînă în ziua decesului, au decis să facă totul pentru a instala acest monument – o compoziție artistică, în fața Teatrului, pe strada Mihai Eminescu.

Trei spectacole și toate trei...

În perioada următoare, Teatrul Național „Satiricus I.L. Caragiale” va juca trei spectacole de referință, mult apreciate și iubite de maestrul Mihai Curagău. Astfel, pe 21 decembrie, va fi prezentat spectacolul „Hamlet” de W. Shakespeare, pe 12 ianuarie – „Maestrul și Margarita” de M. Bulgakov și pe 21 februarie – „O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale.

Încasările de la aceste spectacole, precum și alte donații individuale sau colective vor merge la finalizarea proiectului de realizare și instalare a monumentului.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load