COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 849 435 INFECTAȚI 328 000(+906)   TRATAȚI 306 269     DECESE 7497(+38)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2955
Puterea stiri: 6784
Coronavirus stiri: 7608

În capitală va apărea bustul lui Zelinski

2 aug. 14:00   Capitala
1719 2

Pe strada din capitală care poartă numele omului de știință Nicolai Zelinski va fi instalat un bust al acestuia. Primăria pregătește deja documentele permisive, relatează eNews.

Despre acest lucru a relatat primarul Chișinăului, Ion Ceban. El a publicat pe o rețea de socializare fotografii cu mini-scuarul amenajat, unde va fi instalat bustul celebrului om de știință sovietic.

”În zonă au fost montate bănci, coşuri pentru gunoi şi felinare.

Trotuarul şi teritoriul scuarului au fost pavate, pe spaţiul verde au fost plantaţi copaci şi arbuşti, au fost amenajate locuri de parcare cu marcaj rutier şi instalate indicatoare rutiere.

Lucrările au fost posibile cu suportul unui agent economic.


Actualmente sunt pregătite documentele permisive pentru instalarea în scuar a bustului lui N. Zelinski”, a scris în postare primarul general.

Nikolai Dmitrievici Zelinski, originar din Tiraspol – a fost un chimist rus de origine ucraineană, membru al Academiei de Științe din URSS. Zelinski a studiat la Universitatea din Odessa și la universitățile din Leipzig și Göttingen din Germania. A fost unul dintre fondatorii teoriei catalizei aplicate în chimia organică. Este inventatorul primei măști de protecție contra gazelor cu cărbune activ.

este un chimist organic rus și sovietic, creatorul unei școli științifice, unul dintre fondatorii catalizei eterogene în sinteza organică și petrochimie. El este cel mai bine cunoscut ca creatorul carbonului activ, inventatorul primei măști eficiente de gaz (1915), creatorul combustibilului sintetic intern din hidrocarburi (1915). În Chișinău o stradă din sectorul Botanica poartă numele omului de știință.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽