X 
Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1669

Maia Sandu, mesaj de felicitare pentru lucrătorii din Agricultură de ziua lor profesională

27 noi. 2022,, 12:00   Societate
1949 0

De Ziua Lucrătorului din Agricultură și Industria Prelucrătoare, președintele Maia Sandu a adresat un mesaj de felicitare în care și-a exprimat aprecierea față de oamenii care lucrează în acest domeniu.

"Le mulțumesc tuturor fermierilor, mari sau mici, pentru munca pe care o fac. Ei nu doar își hrănesc familia, comunitatea și țara - ei asigură cu locuri de muncă sute de mii de oameni din satele noastre. Mulțumesc și celor care muncesc în industria de prelucrare, iar pe antreprenorii din această ramură îi încurajez să aplice tehnologii inovative și prietenoase mediului, pentru a aduce un produs gustos și sănătos pe masa consumatorului", a declarat Maia Sandu.

Șefa statului a menționat că acest an a fost dificil pentru toți, inclusiv pentru agricultori, iar autoritățile au venit cu mai multe măsuri de sprijin pentru sector.

"Fondul de subvenționare în agricultură a crescut la 1,75 miliarde de lei, față de 1,1 miliarde în 2021, și a fost îmbunătățit mecanismul de alocarea a subvențiilor. A crescut accesul la subvenții pentru tinerii fermieri, femeile fermiere şi migranţii reveniţi care vor să dezvolte afaceri agricole, și au fost majorate subvențiile pentru sectorul zootehnic. La fel, fermierii au beneficiat de compensarea accizei la motorină. Și Uniunea Europeană ne-a venit în ajutor: pentru a compensa pierderea piețelor din Est cauzată de războiul din Ucraina, a majorat cotele de export pentru șapte produse agricole din Moldova.

Obiectivul nostru este să dezvoltăm o agricultură rezilientă la schimbările climatice și competitivă. Să cultivăm produse de calitate, să dezvoltăm ramura de prelucrare și să facem din inscripția „Fabricat în Moldova” " un lucru firesc pe piețele lumii, a adăugat Sandu.


Demnitara a anunțat că în semn de apreciere a celor care și-au dedicat viața sectorului agricol a conferit, la 25 noiembrie, distincții de stat pentru un grup de opt lucrători din domeniu.

0
0
0
0
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий