COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 539 104   INFECTAȚI 258 581(+97)   TRATAȚI 251 347     DECESE 6242(+2)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2819
Puterea stiri: 6279
Coronavirus stiri: 7237

Mai multe documente falsificate găsite de polițiștii de frontieră

17 mai. 13:30   Societate
1134 0

Polițiștii de frontieră din PTF Cahul au identificat la doi conducători auto mai multe documente falsificate. Unul dintre șoferi circula în baza unui permis de conducere contrafăcut, iar altul presta servicii de curierat, fiind depistate trei cărți de identitate românești cu semne de falsificare.

Ambele incidente au fost consemnate sîmbătă, 15 mai, pe direcția de ieșire din Republica Moldova.

În primul caz este documentat un locuitor al orașului Taraclia, în vîrstă de 34 de ani, care s-a prezentat la volanul unui autoturism de model Mercedes 313, cu numere de înmatriculare bulgărești. La verificarea actelor de însoțire, polițiștii de frontieră au depistat că permisul de conducere, eliberat de autoritățile naționale pe numele conducătorului auto, prezenta indici de falsificare. Acest fapt a fost confirmat după cercetarea adițională a actului cu tehnica specială din dotare. Despre cele depistate, tînărul nu a putut oferi un răspuns clar, declarînd în cele din urmă că nu cunoaște.
Persoana a fost înlăturată de la conducerea autoturismului, continuîndu-și călătoria în calitate de pasager.

La scurt timp, în punctul de trecere a frontierei Cahul s-a apropiat un microbuz de rută ocazională Moldova-Germania. Șoferul a fost legitimat ca cetățean moldovean, în vîrstă de 36 de ani, originar din raionul Comrat. În baza informației operative, mijlocul de transport și pasagerii au fost supuși unui control suplimentar. Ca rezultat, polițiștii de frontieră au observat un colet suspect, fiind luată decizia examinării acestuia. Au fost depistate trei cărți de identitate românești care din primele cercetări s-au dovedit a fi falsificate. La audieri, șoferul a relatat că un conațional i-ar fi dat coletul pentru a-l transmite altei persoane din România, despre conținutul acestuia nu știa.

Toate actele cu premise de falsificare au fost ridicate și urmează a fi supuse expertizei. În continuare, polițiștii de frontieră cercetează cazul în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și atragerii la răspundere a persoanelor implicate.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


[No canvas support]
  • Votat 0
🔽🔽