COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 857 485 INFECTAȚI 330 799(+1505)   TRATAȚI 308 832     DECESE 7576(+41)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2959
Puterea stiri: 6801
Coronavirus stiri: 7617

MAEIE a actualizat alertele de călătorie

4 sep. 16:37   Societate
2770 0

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a actualizat informația privind călătoria moldovenilor în diferite state ale lumii.

Astfel, potrivit datelor de ieri, 3 septembrie, restricțiile de intrare în România au fost eliminate începînd din 1 iunie curent.

Astfel, toți cetățenii Republicii Moldova cu pașaport biometric pot intra în Romînia indiferent de scopul călătoriei.

Măsura carantinei de 14 zile se instituie pentru cetățenii străini sau apatrizi indiferent din care zonă vin (verde, galbenă, roșie). Excepție au doar cetățenii care vin din UE/ SEE/Confederația Elvețiană.

Măsura carantinei poate fi evitată dacă persoanele prezintă o dovadă a vaccinării.


În Ucraina pînă la data de 1 octombrie este în vigoare carantina adaptivă. Moldovenii pot intra în Ucraina, prezentînd la punctul de trecere polița de asigurare medicală, precum și unul dintre documentele: rezultatul negativ al testului COVID sau un certificat privind vaccinarea împotriva COVID-19 cu unul dintre vaccinurile recunoscute de OMS.

Aceste documente nu sînt necesare copiilor de pînă la 12 ani, ei urmînd să dispună doar de polița de asigurare.

La trecerea frontierei Federației Ruse, cetățenii trebuie să prezinte un document care să confirme rezultatul negativ al testului COVID-19.

Începînd cu data de 01 septembrie 2021, cetățenii Republicii Moldova vor fi obligați să prezinte documentul medical (în limba rusă sau engleză), care va confirma rezultatul negativ al testului pentru COVID-19 prin metoda reacției în lanț a polimerazei (PCR) efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul Federației Ruse, prin intermediul aplicației mobile «Путешествую без COVID-19».

Ulterior, în termen de trei zile calendaristice de la data sosirii pe teritoriul Federației Ruse, moldovenii, în mod obligatoriu, urmează să efectueze testul pentru COVID-19 prin metoda reacției în lanț a polimerazei (PCR) și să publice informația despre rezultatul testului pe ”Единый портал и муниципальныхуслуг” (https://www.gosuslugi.ru), prin completarea formularului ”Предоставление сведений о результатах теста на новую коронавируснуюинфекцию для прибывающих на территорию Российской Федерации” (https://www.gosuslugi.ru/400705/1).

Pînă la obținerea rezultatelor testului, cetățeanul Republicii Moldova va respecta regimul de autoizolare la locul de reședință (ședere).

Pentru mai multe informații privind accesul cetățenilor Republicii Moldova pe teritoriul altor state, vedeți documentul de mai jos:

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Ce veți face dacă tariful pentru încălzirea cu gaze va fi extrem de ridicat?
🔽🔽