Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 290

Judecătorii se vor pronunța asupra mandatului de arest pe numele lui Cavcaliuc

16 noi. 2021,, 10:27   Societate
1663

Magistraţii Judecătoriei Chişinău, sediul Ciocana, urmează să se pronunţe, astăzi, în privinţa mandatului de arestare pe numele fostul şef adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, cerut de procurorii PCCOCS.

Asta după ce luni, în cadrul ședinței, avocații au cerut recuzarea unui judecător din motiv că ar avea suspiciuni cu privire la imparțialitatea magistratului. Solicitarea a fost respinsă.

Cavcaliuc este învinuit de fabricarea unor dosare pentru viol şi transportarea ilegală a cartușelor pentru „Kalașnikov” în Ucraina. Avocatul său susţine că fostul șef adjunct al IGP pledează nevinovat, transmite Noi.md cu referire la publika.md.

"Pentru el este inexplicabil demersul de arestare. Dumnealui invocă că nu are nicio conexiune și nicio tangență cu epizoadele Petic și Verbițchi, care arbitrar încearcă să-i fie incriminate", a spus Vasile Foltea, avocat.

Vasile Foltea a anunţat că Gheorghe Cavcaliuc este gata oricînd să ofere declaraţii şi că o va face din Marea Britanie, unde se află în prezent.


"Procurorii au admis cererea sa ca printr-o comisie rogatorie să-l audieze pe marginea acuzațiilor aduse. Atunci apărării nu-i este înțeles de ce pe de o parte se acceptă cererea de audiere a dumnealui, iar pe de altă parte solicită mandate de arest", a precizat avocatul.

PCCOCS confirmă că a acceptat să îi acorde lui Cavcaliuc asistenţă juridică internaţională, însă, deocamdată o solicitare în acest sens către autorităţile din Marea Britanie nu a fost expediată. Procurorii au cerut mandat de arestare pe numele liderului PACE după ce acesta nu s-a prezentat la audieri.

Gheorghe Cavcaliuc a fost dat în căutare naţională. El se află la Londra, unde şi-a deschis o firmă care produce software-uri. Fostul șef adjunct al IGP a părăsit ţara în luna iulie, după ce a fost vizat în dosarul "verde de briliant". Autorităţile au cerut Interpolul-lui darea lui în căutare internaţională, dar deocamdată nu au primit niciun răspuns.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав