Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1734

Judecătoria Ciocana a dispus înlocuirea arestului preventiv a lui Andrei Neguță

27 ian. 2021,, 14:44   Societate
4005 1

Judecătoria Ciocana a avut ieri o ședință la care a examinat demersul procurorilor de la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de prelungire a arestului fostului ambasador al RM în Rusia, Andrei Neguță, care figurează în calitate de bănuit de complicitate la contrabanda cu anabolizante.

Magistrații de la Judecătoria Ciocana au admis parțial demersul procurorului PCCOCS și au dispus înlocuirea arestului preventiv, cu arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Procurorii PCCOCS anunță că au contestat această încheiere a instanței de judecată.

Amintim că la 12 ianuarie Curtea de Apel a decis schimbarea măsurii preventive din arest la domiciliu în arest pentru fostul ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă. Acest lucru s-a produs după ce la 30 decembrie 2020, instanța a dispus plasarea în arest la domiciliu pentru 30 de zile a învinuitului. Procurorii au anunțat atunci că vor decide asupra contestării încheierii după analizarea părții motivatoare a acesteia

În cadrul acestui dosar, anterior, a fost arestat șoferul microbuzului cu numere diplomatice, reținut la începutul lunii decembrie la postul vamal Palanca cu mai multe cutii cu anabolizante, precum și o altă persoană învinuită că ar fi avut tangență cu acest caz.


Substanțele au fost găsite în autoturism pe 5 decembrie 2020, de către Serviciul Vamal și Serviciul de Informații și Securitate, iar potrivit estimărilor, evaluarea lotului se cifrează la peste 8 milioane de lei. Anabolizantele erau transportate cu un microbuz cu numere diplomatice aparținînd Ambasadei RM la Moscova.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a anunțat că autoturismul vizat se afla într-o misiune de serviciu pe ruta Moscova – Chișinău – Moscova, în baza unei solicitări adresate MAEIE de Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă, care a solicitat microbuzul „pentru trimiterea la Chișinău a poștei diplomatice curente”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий