COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 539 104   INFECTAȚI 258 484(+119)   TRATAȚI 251 347     DECESE 6240(+4)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2819
Puterea stiri: 6418
Coronavirus stiri: 7296

Jizdan cere în instanță anularea actului emis de ANI privind confiscarea averii

23 mai. 17:31   Societate
1790 0

Deputatul PDM Alexandru Jizdan cere anularea actului emis de Autoritatea Națională de Integritate (ANI) în privința sa, prin care instituția a dispus confiscarea averii deputatului în valoare de peste 770 de mii de lei.

Jizdan a depus la judecătoria Rîșcani o cerere de chemare în instanță în privința ANI.

Într-o postare pe Facebook, democratul menționează că nu crede "că este o coincidență faptul că acest act a fost emis abia acum, în ajunul campaniei electorale.".

"Astăzi am atacat actul de constatare emis în privința mea de ANI, la data de 22 aprilie curent.

Este suspicioasă constatarea acestei instituții care a efectuat verificări timp de aproape doi ani și care mi-a atribuit ca proprietăți nedeclarate 3 apartamente închiriate de feciorul meu care este student.


La fel de stranii sunt și celelalte constatări.

Nu cred că este o coincidență faptul că acest act a fost emis abia acum, în ajunul campaniei electorale", a scris Jizdan pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că pe 13 mai, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a încheiat procedura de control a averii în privința deputatului Partidului Democrat din Moldova (PDM) Alexandru Jizdan.

Potrivit ANI, inspectorul de integritate a efectuat controlul pentru perioada 2016-2019, care a fost extins și pe numele membrilor familiei acestuia. În cadrul controlului s-a constatat că deputatul a încălcat regimul juridic al declarării averii și intereselor personale prin includerea datelor eronate în declarațiile de avere și interese personale depuse pentru anii 2016-2019.

Inspectorii de integritate au dispus confiscarea averii nejustificate în mărime de peste 770 de mii de lei și a sesizat Procuratura Generală.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce activități ai vrea să practice copiii în timpul vacanței?
🔽🔽