Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4066

Ioniță i-a dat replica lui Tofilat: ”E o încercare de asta copilărească”

8 apr. 11:30   Societate
3228 1

Expertul economic, Veaceslav Ioniță, refuză să participe la o dezbatere cu membrul Consiliului de Observatori SA „Moldovagaz”, Sergiu Tofilat, care i-a lansat o invitație în cadrul emisiunii „Realitatea te privește”.

Ioniță, fiind contactat de bani.md, a catalogat această invitație drept o „încercare copilărească”, notează Noi.md.

„Persoana care nu are întrebări privitor la ce se întîmplă la Energocom, persoana care nu are întrebări privitor la achizițiile care au avut loc în domeniul gazelor naturale, această persoană are probleme mari de integritate, am întrebări asupra capacităților lui intelectuale și această persoană nu merită nici un fel de atenție. Deci dacă omul nu are întrebări privind faptul că cea mai săracă țară din Europa, plătește cel mai mare tarif din regiune, această persoană are probleme mari de integritate. E o încercare de asta copilărească de a devia atenția opiniei publice asupra problemelor cu adevărat importante”, a precizat Ioniță.

Reamintim că Tofilat l-a chemat la o dezbatere pe Ioniță. S-a întîmplat după ce expertul economic Veaceslav Ioniță a publicat mai multe date legate de tarifele la gazele naturale, contestate de Sergiu Tofilat și reprezentanții Ministerului Energiei.

De menționat că anterior, expertul IDIS Viitorul, Veaceslav Ioniță, a declarat că Republica Moldova continuă să aibă unul dintre cele mai înalte tarife la gazele naturale în rîndul țărilor din Europa de est, notează Noi.md.


Mai mult decît atît, potivit lui, în ultimii doi ani, Republica Moldova a plătit, față de anii precedenți, cu 20 de miliarde de lei mai mult la procurarea gazelor naturale, determinate de conjunctura internațională nefavorabilă, dar și de modul în care s-a gestionat criza gazelor.

Amintim că Ministrul Energiei, Victor Parlicov a declarat că nu exclude ca în viitorul apropiat să fie anunțată o nouă ieftinire a tarifelor la gazele naturale.

32
0
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?