Jocurile Olimpice stiri: 117
Transnistria stiri: 1453

Cantitatea de mărfuri exportate de Ucraina prin cale ferată a înregistrat o scădere semnificativă

8 iul. 21:52   Economie
2721 0

Cantitatea de mărfuri exportate de Ucraina prin cale ferată a înregistrat o scădere semnificativă, afectînd veniturile Căilor Ferate din Moldova (CFM).

Declarația a fost făcută de ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, la emisiunea „Punctul pe Azi” de astăzi, 8 iulie, transmite radiomoldova.

„Ucraina trecuseră pe cale ferată parțial, dar din momentul cînd s-a deschis portul Odesa și celelalte porturi ale lor, tranzitarea Republicii Moldova s-a redus la maxim. Adică, practic era o sursă de venit pentru Căile Ferate din Moldova, destul de importantă și din păcate s-a redus în totalizate sau aproximativ”, a menționat Vladimir Bolea.

Amintim că restricțiile la importul de cereale și oleaginoase din Ucraina vor fi prelungite pînă la sfîrșitul acestui an. Un proiect de lege care prevede importul de grîu, porumb și floarea-soarelui exclusiv în baza licențelor a fost adoptat de către Parlament. La propunerea Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, care va elibera aceste acte permisive, termenul va putea fi extins cu cel mult 12 luni.

0
1
1
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?