TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Incredibil, dar adevărat: contrabandă cu tractoare la frontiera de stat (VIDEO)

Incredibil, dar adevărat: contrabandă cu tractoare la frontiera de stat (VIDEO)

Patru cetăţeni ai Republicii Moldova şi Ucrainei sînt cercetaţi penal, fiind bănuiţi de contrabandă cu tractoare, informează Noi.md.


Fenomenul infracţional a fost deconspirat de echipa formată din reprezentanții Poliţiei de Frontieră din Republica Moldova și Serviciului Grăniceresc de Stat al Ucrainei, sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale şi în coordonare cu Procuratura Republicii Ucraina.


Mai exact, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, în comun cu reprezentanții Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, au stabilit mecanismele de conlucrare reciprocă, obținînd date privind 1642 de mijloace de transport de tip tractor procurate pe parcursul ultimilor cinci ani de către persoane fizice şi juridice în baza Contractului de acordare a sprijinului financiar, dintre care s-a reuşit verificarea a peste 600 de unităţi.


În urma acţiunilor întreprinse a fost constatat faptul înstrăinării ilicite de către un agent economic al tehnicii agricole - un tractor de marca „Belarus 8.92”, către cetăţeni ai Ucrainei, contrar prevederilor Contractului de subvenţii, fără autorizarea corespunzătoare, care ulterior a fost trecut prin contrabandă din Republica Moldova în Ucraina.


Ca urmare a colaborării cu organele de aplicare a legii din Ucraina, a fost identificat locul depozitării tehnicii agricole pe teritoriul acestuia şi asigurată returnarea la 12 martie 2018.


Pentru comiterea infracţiunii de contrabandă, persoanele implicate riscă o pedeapsă penală cu închisoare de la 3 la 10 ani, iar persoana juridică poate fi pedepsită cu amendă în mărime de la 6.000 la 11.000 de unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load