COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 849 435 INFECTAȚI 328 000(+906)   TRATAȚI 306 269     DECESE 7497(+38)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2956
Puterea stiri: 6915
Coronavirus stiri: 7681

Începe reparația Cetății Soroca

9 apr. 09:00   Societate
1880 0

Începe a doua etapă de reabilitare a Cetăţii Soroca, pentru care Uniunea Europeană şi autorităţile din judeţul Vaslui au oferit un milion de euro. 3 turnuri ale fortăreţei vor fi reabilitate în cadrul proiectului.

Prima etapă de renovare a avut loc între 2013 şi 2014 cînd în cadrul proiectului transfrontalier Bijuterii Medievale, Uniunea Europeană a alocat 2 milioane de euro pentru consolidarea pereţilor, restaurarea turnul principal şi repararea acoperişului şi a cîtorva beciuri.

De atunci, cetatea a devenit principala atracţie turistică din Soroca. Directorul Muzeului de Istorie şi Etnografie din Soroca, Nicolae Bulat, s-a implicat activ în prima etapă de restaurare.

"Încăperile de trai trebuiesc restaurate, parţial, nu toate că nu e posibil, pentru că pentru cea de-a doua etapă de restaurare este prevăzut un milion de euro pentru Cetatea Soroca. Ele vor fi viitoarele săli de expoziţie, pentru că noi avem o problemă cu expozițiile şi patrimoniul Cetăţii", a menționat Nicolae bulat, directorul Muzeului de Istorie Soroca.

Potrivit preşedintelui Consiliului Raional Soroca, proiectul de restaurare a fost semnat în 31 martie și va fi finalizat în 2 ani de zile.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽