Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1729

În R.Moldova a fost raportat primul caz de hepatită de etiologie necunoscută

12 mai. 2022,, 10:49   Societate
2740 0

Ministerul Sănătății anunță despre întregistrarea în Republica Moldova a unui caz probabil de hepatită acută severă de etiologie necunoscută la copii.

Potrivit autorităților, copilul a fost internat la 7 mai curent în Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii, din Chișinău, cu simptome specifice hepatitei virale acute.

Pe parcursul spitalizării au fost efectuate investigații complexe, toate probele la virușii hepatici cunoscuți sînt însă negative și au fost excluse, de asemenea, alte cauze care determină afectarea ficatului. Astfel, cazul este considerat de etiologie necunoscută, anunță autoritățile.

"În prezent, copilul este în continuare internat în spital, fiind în stare gravă, dar stabilă. Investigațiile, în conformitate cu recomandările Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor și ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), sînt în desfășurare pentru a fi determinată cauza simptomelor", se arată în comunicatul Ministerului Sănătății.

Conform datelor OMS, pînă la 10 mai, 348 de cazuri probabile de hepatită acută severă de etiologie necunoscută au fost raportate în 21 de țări.


Informațiile epidemiologice și clinice cu privire la evenimentul de sănătate publică rămîn a fi limitate.

Pînă în prezent nu a fost indentificat niciun agent cauzal. În continuare se colectează date suplimentare și se efectuează diverse studii.

În următoarele săptămîni se așteaptă să existe mai multe dovezi pentru a putea fi determinată etiologia și, în baza acesteia, să fie emise recomandări pentru a stabili acțiunile necesare de prevenire și control.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий