TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

În Moldova nu a fost înregistrat niciun caz de Coronavirus

În Moldova nu a fost înregistrat niciun caz de Coronavirus

Pînă în acest moment, în Republica Moldova nu a fost înregistrat niciun caz de Coronavirus de tip nou, relatează ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu.

Despre măsurile de prevenire și control al infecției s-a discutat astăzi la o ședință lărgită a Comisiei pentru situații excepționale și urgențe de sănătate publică, transmite IPN.

Potrivit ministrei, instituțiile medico-sanitare dispun de medicamentele necesare pentru a administra pacienților tratament împotriva gripei și infecțiilor respiratorii acute, iar la necesitate vor fi reprofilate suplimentar unele secții.

Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) va monitoriza situația și va conlucra cu laboratoarele de referință din regiune în cazuri suspecte de infecție cu Coronavirus de tip nou.

Viorica Dumbrăveanu mai spune că toate autoritățile competente au întreprins măsurile de precauție atît pentru angajați, cît și pentru cetățenii care traversează punctele de frontieră. sînt elaborate materiale informative privind recomandările OMS în timpul călătoriilor, care vor fi distribuite populației care revine sau pleacă din țară.

Conform ultimelor date, la nivel global sînt înregistrate peste 2800 de cazuri de infecție cu Coronavirus, inclusiv 80 de decese.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load