X 

În gestiunea cui va trece Serviciul de urgență 112

4 sep. 15:55   Societate
2683 0

Serviciul național unic pentru apelurile de urgență 112 va trece în gestiunea Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Despre aceasta a informat astăzi șeful MAI, Adrian Efros, în cadrul unui briefing de presă.

Potrivit informațiilor, preluarea Serviciului 112 de către Ministerul de Interne va avea loc în contextul realizării obiectivului de micșorare a timpului de reacții la intervenții.

Astfel, ministrul a menționat că serviciul va fi gestionat pe deplin de către MAI, notează Noi.md cu referire la diez.md.

112 este numărul unic pentru apelurile de urgență, care funcționează în regim nonstop și poate fi apelat absolut gratuit de fiecare cetățean de pe telefonul fix și mobil.

Serviciul 112 este organizat ca o structură integrată, în care centrele de preluare a apelurilor de urgenţă asigură recepţionarea apelurilor de pe întreg teritoriul Republicii Moldova, localizarea terminalului apelantului în baza informaţiei comunicate și procesarea informației obținute prin intermediul Sistemului informaţional automatizat.

0
0
1
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?