„În cazul dat nu este doar simplă propagandă”. Litvinenco s-a expus asupra deciziei CSE privind cele 6 posturi TV

18 dec. 2022,, 14:00   Societate
2575 2

Cu referire la suspendarea licențelor celor șase posturi de televiziune, ministrul Justiției Sergiu Litvinenco reacționează și spune că „libertatea de exprimare este una, propaganda este cu totul altceva”, scrie newsmaker.md.

„În cazul dat nu este doar simplă propagandă așa cum a mai fost și cînd inclusiv CtEDO a dat dreptate autorităților, ci una care propagă deschis și justifică un război de agresiune, proliferînd un limbaj agresiv care incită la ură interetnică, fapt ce pune în pericol securitatea statului”, scrie Litvinenco, pe Facebook.

„Iar poate funcția de bază a unui Stat este protejarea securității cetățenilor și ordinii constituționale. Statul nu doar că este în drept, ci este chiar obligat să reacționeze. Restul sînt detalii – importante, dar nu determinante”, a conchis ministrul Justiției.

Șase posturi de televiziune din Republica Moldova vor rămîne fără licență de emisie pe perioada stării de urgență. O decizie în acest sens a fost luată de CSE, pe 16 decembrie. Este vorba despre Primul în Moldova, RTR Moldova, Accent TV, NTV Moldova, TV6 și Orhei TV.

Președinta țării Maia Sandu a comentat decizia CSE prin care șase posturi TV s-au ales cu licența de emisie suspendată. Președinta țării a menționat că „persoane supuse sancțiunilor internaționale” ar urmări destabilizarea situației din țară, de aceea, spațiul informațional trebuie protejat. Și prim-ministrul Natalia Gavrilița justifică decizia CSE prin necesitatea protejării cetățenilor și a țării.


Iar președintele Parlamentului Igor Grosu a spus că în Republica Moldova sînt posturi de televiziune care spală creierii oamenilor, care propagă ura și nesupunerea civică și care justifică războiul Rusiei din Ucraina. Șeful Legislativului a lăudat activitatea actualei componențe a Consiliului Audiovizualului și a spus că, în sfîrșit, instituția veghează asupra integrității și corectitudinii spațiului informațional din Moldova.

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a numit decizia CSE un act arbitrar. Reprezentanții opoziției au cerut demisia premierului Natalia Gavrilița și au spus că vor contesta decizia comisiei în instanță.

3
0
0
1
25

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?