TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

În căutarea unei vieți mai bune pe ”o insulă blestemată” sau cum poți rămîne fără copii în Anglia (VIDEO)

Istoria a patru copii luați de către Autoritățile Britanice din sînul familie lor și viețile distruse a doi părinți, aceasta este istoria familie Angelei Lupu care din dorința de a oferi pruncilor săi o viață mai bună a mers în Marea Britanie, dar a ajuns să fugă de un sistem în care ești acuzat pe nedrept și ești tratat ca un criminal doar pentru că ești cetățean al altui stat.

Angela, Dan, Ionuț (16 ani), Victoria (7 ani) și gemenii Darius și Damian (1 ani) - ei sînt familia Lupu care și-au dorit un viitor mai bun în Anglia, dar au ajuns să fugă din Marea Britanie.

Istoria familiei lor este parcă desprinsă de pe marele ecrane de cinema, însă cu toate acestea este una reală în care o familie, unde mama este cetățean al Republicii Moldova, iar tatăl - cetățean al României, au fost distruși de un sistem în care ești acuzat în urma unor rapoarte medicale date de medici incompetenți care nu au știut să citească corect rezultatele unor analize medicale.

Această familie a luat hotărîrea să fugă din Anglia după ce a fost "amenințată" că dacă nu semnează declarațiile prin care recunosc că și-ar fi maltratat copiii, riscă să îi piardă pentru totdeauna, iar toți cei patru prunci ar fi fost dați spre adopție unor familii engleze.


Cel mai grav este că familia Lupu a fost amenințată în nenumărate rînduri cu arestarea în cazul în care vor face public cazul. Acum cînd sînt acasă nu le mai este frică să vorbească și vor ca și alți moldoveni să le cunoască istoria de groază trăită în Anglia. Timp de nouă luni în care au fost implicați într-un lung proces penal, aceștia au fost ruinați financiar și moral.

- Unui copil de doar 3 luni i-au fost perforate oasele de la picioare (fără anestezie) pentru a i se administra un cocktail de antibiotice, după care i-a fost făcută o punctură lombară (la fel fără anestezie) pentru a elimina pericolul unei eventuale meningite, iar în urma acesteia copilul a leșinat de durere.

- Unui alt copil de 3 luni i s-a pus diagnosticul de fracturi la ambele picioare, diagnostic scos peste doar 10 zile.

Părinții au fost arestați fiind acuzați de maltratare a copiilor făcînd presiuni asupra lor ca să semneze un document prin care acceptă să își dea spre adopție toți cei patru copii.

Acesta este doar 1% din tot ce li s-a întîmplat timp de 9 luni în Anglia.

Toate detaliile acestei istorii le descoperiți în interviul video de mai jos.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load