COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Igor Munteanu, despre contractele de concesionare ce stau la baza privatizărilor

Igor Munteanu, despre contractele de concesionare ce stau la baza privatizărilor

Igor Munteanu, președintele comisiei de anchetă pentru analiza modului de organizare și desfășurare a privatizării și concesionării proprietății publice (2013-2019), a organizat astăzi un briefing de presă.

Acesta a anunţat că în cadrul comisiei s-a discutat dacă pot fi publicate Contractele de privatizare/concesionare ce stau la baza privatizărilor, fără ca să prejudicieze secretul comercial.

„Am discutat dacă vom face publice contractele de concesionare și privatizare. E un subiect sensibil, fiindcă cei care le semnează au grijă la clauzele care prevăd confidențialitatea sau secretul comercial. Am solicitat opinia Ministerului Justiției și a unor avocați privați. Am decis să le facem publice, fiindcă e o materie de rezonanță pentru cetățeni. Am decis această publicare a contractelor în beneficiul public”, a declarat Igor Munteanu.

Totodată, Președintele Comisiei a menționat, că pînă la data de 5 septembrie a.c. consultanții selectați vor prezenta 3 rapoarte preliminare comisiei de ancheta ca pînă la începutul lunii octombrie să fie audiate în plenul Parlamentului.


Comisia de anchetă a primit o scrisoare din partea companiei Le Bridge, care a privatizat Tutun-CTC, în care se menționează că proprietarul este gata sa accepte rezilierea contractului fără a înainta pretenții statului.

De menționat, că Parlamentul a planificat să plătească cîte 50 mii lei consultanților selectați prin concurs pentru a face o expertiză în domeniul privatizărilor și concesionărilor de rezonanță în societate.

Pe 19 iulie, deputații au instituit moratoriu asupra proceselor de privatizare și au cerut Curții de Conturi auditarea Aeroportului Internațional Chișinău, a Băncii de Economii, a societății pe acțiuni „Tutun-CTC” și a întreprinderii „Gările și Stațiile Auto”.

Igor Munteanu a precizat, că Comisia de anchetă va extinde lista de dosare cu privatizări prin includerea și altor obiective asupra cărora este interes din partea cetățenilor și astfel încît în a doua iterație să avem mai multe tipuri de obiective care să fie evaluate asupra legalității privatizărilor.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load