Criza energetică stiri: 775
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7218
Obiectiv european stiri: 292

Haret revine în funcția de director Teatrului Cehov (VIDEO)

1 sep. 2020,, 17:46   Societate
5300

Constantin Haret revine în funcția de director al Teatrului Dramatic Rus ”A. P. Cehov” din 2 septembrie și va lucra în acestă funcție cel puțin pînă la finalizarea contractului său actual - pînă la 2 octombrie 2020, iar contractul cu el va fi prelungit cu încă 5 ani, dacă teatrul va fi în ordine.

Despre aceasta a comunicat astăzi Secretarul de Stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, Andrei Chistol, transmite Noi.md.

Potrivit lui, astăzi, 1 septembrie, ministerul va fi semna ordin de convocare din concediu a lui Constantin Haret, care în această dimineață a semnat cererea respectivă, și s-a întîlnit cu ministrul, care a dat acordul său pentru a-l restabili în funcție pe Constantin Haret începînd cu data de 2 septembrie.

"După contract pînă în data de 2 octombrie Haret rămîne în funcție după contract, după ce, probabil, vom prelungi contractul cu dumnealui, cu condiția ca teatrul se va menține în ordine în decursul lunii septembrie, dacă nu, va avea loc concursul pentru suplinirea funcției de director", a declarat secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

La rîndul său, Constantin Haret, a menționat într-un interviu acordat portalului Noi.md, că în această dimineață a fost chemat la Minister și secretarul de stat, Andrei Chistol i-a raportat că revine din concediu nu cu data de 1, ci cu data de 2 septembrie.


"Sper că acest lucru nu este un alt truc, iar mîine totuși va apărea ordinul, după care echipa artiștilor își va începe activitatea în regim obișnuit. Andrei Chistol s-a întîlnit astăzi cu colectivul teatrului. Întrucît sînt în vacanță, am fost dat la o parte, apoi am decis să mă merg și eu la întîlnire, să-mi salut echipa. Nu am auzit totul, dar din ceea ce spun colegii, reprezentantul ministerului a spus că, dacă se va face ordine în teatru, o să prelungească contractul cu mine", a menționat Constantin Haret.

El a subliniat că nu se ține de funcția directorului.

"Mă bucur că majoritatea colectivului mă susține și dacă nu vor exista provocări din partea așa-numiților petiționari, atunci, desigur, vom încerca cu toții să restabilim ordinea și pacea. Eu cred că trebuie să trecem la atmosfera normală a teatrului, să muncim, să jucăm spectacole", a mai menționat Constantin Haret.

La rîndul său, șefa trupei Teatrului Dramatic Rus. ”A. P. Cehov”, Lyubov Roșina, a spus că speră din tot suflet că toate cele spuse de reprezentanții Ministerului vor corespunde realității.

"Îmi doresc foarte mult să revenim la lucru, să producem ceea ce așteaptă spectatorii și să începem să jucăm deja spectacole, așa cum fac toate teatrele.

După toate standardele, legile teatrale, deja trebuia să începem să lucrăm și să acționăm. Doresc tuturor colegilor să revină la artă. Îmi doresc din toată inima să vorbesc deschis cu fiecare membru al colectivului, fără să-mi fie frică că sînt înregistrată sau că adună informații compromitoare pe mine. Vreau doar să lucrez și să aduc bucurie oamenilor. Sper să se întîmple cît mai curînd. Aceasta este dorința mea și sper să fie așa", a menționat ea.

La rîndul său, actorul teatrului Alexandr Novac a recunoscut că majoritatea colectivului s-a săturat de aceste atacuri, care nu se termină timp de un an, de aceste insulte în rețelele sociale, de articole mincinoase, de acuzațiile în adresa lui Constantin Spirovici Haret, ceea ce nu este adevărat.

"Sper foarte mult că vom ajunge la pace în teatru în acest sezon nou, nu fără provocări desigur, eu sînt sigur că vor fi provocări, atunci cînd unii colegi care îl ataca pe Constantin Haret și teatru, vor află că el se întoarce din concediu... Dar noi, la răndul nostru sîntem gata să ne împăcăm. Am fost gata să ne împăcăm de mult. Dar vedeți, că cealaltă parte nu vrea să facă acest pas spre împăcare, căci nu-l consideră pe Constantin Haret director, deși majoritatea echipei își dorește cu adevărat acest lucru și numai sub conducerea lui Constantin Spirovici vor continua să lucreze. Nu și sub nimeni altcineva. Pentru că deja într-adevăr vreau să mă întorc pe scenă, vreau să creez, să bucur oamenii, chiar și în aer liber deocamdată. Vrem să muncim. Ne-am săturat de acest război, ne-am săturat de acestă confruntare. Sper că în această lună vom ajunge la o decizie comună și ministerul culturii, așa cum a și promis, va prelungi contractul cu Constantin Haret pentru 5 ani de pe 2 octombrie", a menționat Alexandru Novac.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав