Gropi și mașini deteriorate, pe traseul Chișinău-Leușeni. Imaginile publicate pe internet și reacția autorităților

9 apr. 17:45   Societate
2977 0

Un internaut s-a plîns pe rețelele de socializare că „pe traseul Leuşeni-Chișinău sînt gropi”.

Totodată, potrivit acestuia, „nu este niciun indicator” care să avertizeze despre un posibil pericol, adăugînd că a văzut pînă la 20 de automobile care au rămas cu roțile deteriorate. Ministra Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Lilia Dabija a reacționat la mesajul bărbatului, menționînd că autoritățile s-au autosesizat, iar muncitorii au intervenit pentru plombarea gropilor, scrie newsmaker.md.

„În jur de 15-20 maşini, care le-am numărat, au căzut în capcană şi au rămas cu roți distruse”, a comunicat autorul postării. La fel, potrivit acestuia, aproximativ 10 automobile au fost evacuate în seara de 6 spre 7 aprilie. „Ultima maşină, cînd eram pe loc, şi-a deteriorat roata şi a ieşit pe contrasens cît pe ce să fie lovită de o fură”, a comunicat el.

Bărbatul a adăugat că în zona menționată se circulă cu 90 km pe oră. „Vă daţi seama ce se poate întîmpla cînd îţi sare bucăţi din roată şi nu dă doamne ieși pe contrasens”, a adăugat el.

Ministra Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Lilia Dabija a reacționat la mesajul bărbatului de pe rețelele de socializare. Ea a spus că Ministerul s-a autosesizat, iar muncitorii au intervenit pentru plombarea gropilor.


„Ca urmare a unor plîngeri pe rețelele de socializare cu privire la starea drumului Chișinău – Leușeni, (M1) km 65, noi ne-am autosesizat. Muncitorii din cadrul unității teritoriale S.A „Drumuri Ialoveni” au intervenit pentru plombarea gropilor care prezentau un pericol pentru deplasarea autoturismelor”, se arată în declarația ministrei.

În același timp, Dabija a invitat „cetățenii să fie atenți”. „În cazul dificultăților în trafic, pentru a solicita intervenția drumarilor, participanții pot apela la numerele: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117”, a comunicat ministra.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?