Cum merge reparația drumurilor în Moldova?

9 apr. 16:30   Societate
2708 0

În contextul vizitei întreprinse în această săptămînă la Rezina, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija, a inspectat șantierul coridorului 10, o porțiune de drum de 36.5 km aflată în reparație.

Drumul urmează să fie dat în exploatare în vara anului curent și va asigura condiții sigure de circulație pentru 15 mii de oameni, 15 instituții de învățămînt și zeci de întreprinderi și uzine, transmite moldpres.

Drumul leagă localitățile Țînțăreni, Chiștelnița, Scorţeni, Meşeni, Ignăţei, Peciște, Pripiceni, Trifești, din raioanele Rezina și Telenești.

În satele Peciște și Ingnăței, care sînt traversate de coridorul 10, Lilia Dabija a avut o discuție cu primarii localităților despre proiectele implementate în cadrul Programului „Satul European”.

Potrivit Ministerului Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, pentru satul Ignăței este prevăzută construcția sistemului de canalizare, pe o lungime de aproape 3 km, care va asigura accesul a 715 gospodării, cu peste 2000 de beneficiari, la condiții moderne de sanitație. În satul Peciște va fi construită o sondă arteziană și sisteme externe de aprovizionare cu apă. Prin aceasta va fi asigurat accesul pentru 234 de gospodării casnice, cu 710 de beneficiari la rețele moderne de apă potabilă.


Per total, în raionul Rezina sînt implementate nouă proiecte în cadrul Programului „Satul European”, în valoare de 35 milioane de lei (1,75 mln de euro). Două dintre acestea sînt deja finalizate. Proiectele acoperă necesități importante ale cetățenilor – de modernizare a rețelelor de apă și canalizare, de iluminat stradal modern, renovare a grădinițelor etc.

1
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?