Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 291

Greva transportatorilor a creat incomodități călătorilor din Căușeni

9 feb. 10:15   Societate
2038

Gara auto din Căușeni pustie de două zile! În timp ce unii s-au resemnat cu decizia acestora și au luat-o la pas, alții au continuat să aștepte în stație, poate vor prinde vre-n tip de transport pentru a ajunge acasă.

Sistarea transportului public crează și prejudicii materiale gărilor auto, asta pentru că în aceste zile nu s-a vîndut nici un bilet pentru călători, transmite Noi.md cu referire la Studio-l.md.

Maria Flocea din Ermocila, raionul Ștefan Vodă, lucrează de ani buni în orașul Căușeni. Femeia afirmă că luni și marți dimineața a ajuns la serviciu datorită vecinului care avea drum spre Căușeni și a luat-o și pe ea, înapoi însă este nevoită să stea în stație și să aștepte un transport de ocazie. Femeia susține că stă în frig preț de o jumătate de oră, dar fără folos.

Această femeie din satul Sălcuțaraionul Căușeni aștepta de mai bine de două ore în gara auto a orașului. Ea afirmă că are niște proceduri la medic și nu le poate amîna. Acest bărbat aștepta și al în gară vre-un transport auto. El susține că știe că transportul public și-a sistat activitatea, dar că nu a avut încotro, a trebuit să vină. Protestul transportatorilor auto a creat prejudicii materiale gărilor auto din țară.

Dispecerii gării de la Căușeni spun că în aceste zile nu au vîndut nici un bilet, iar din această cauză zilnic suportă pierderi de circa 20 de mii de lei. Și sistarea transportului public în oraș a creat incomodități. Această femeie din Căușeni spune că de două zile este nevoită să-și trezească nepoțelul la șase treizeci, pentru a ajunge la timp la școală, ea susține că atunci cînd ajunge înapoi acasă copilul este supraobosit și nu mai dorește să facă nimic.


Căușenenii spun că se deplasează pe jos, iar în anumite situații renuunță să mai circule în anumite direcții. În lipsa transportului public unii elevi au fost nevoiți chiar să renunțe la ore.

Vă reamintim că protestul transportatorilor va dura trei zile. Astfel, în perioada 7-9 februarie, toate rutele regionale și naționale și-au sistat activitatea în semn de protest.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав