Cazul Șor stiri: 594

Granturi pentru studiile de doctorat științific

13 sep. 20:30   Societate
3459 0

226 de granturi pentru studiile superioare de doctorat științific, ciclul III, vor fi finanțate din bugetul de stat pentru anul academic 2023-2024. Totodată, vor fi majorate bursele pentru studenții doctoranzi.

Granturile doctorale vor fi acordate pentru cele șase domenii de studii prevăzute de Nomenclatorul specialităților științifice precum: Științe ale naturii (18 granturi); Științe inginerești și tehnologii (17); Științe medicale (67); Științe agricole (8); Științe sociale și economice (78); Științe umaniste (38), notează Noi.md.

De asemenea, Planul de admitere la studii superioare de doctorat, ciclul III, prevede 6 locuri cu finanțare din bugetul de stat pentru cetățenii străini, în baza tratatelor internaționale la care Republica Moldova este parte.

Acordarea granturilor doctorale se realizează în baza unei competiții de proiecte științifice între Școlile doctorale ale instituțiilor de învățămînt superior. Grantul doctoral include bursa individuală și costurile pentru programul de studii avansate și pentru programul de cercetare sau creație artistică.

În anul de studii 2022-2023, au fost înmatriculați 236 de studenți la studii superioare de doctorat cu finanțare de la bugetul de stat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În Moldova au avut loc alegeri locale. Care sînt schimbările la care vă așteptați?