X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Publicat în Monitorul Oficial: Cît vor achita părinții pentru clasele/grupele cu program prelungit

29 apr. 13:45   Societate
3051 0

Noul Regulament de organizare și funcționare a claselor/ grupelor cu program prelungit aprobat de Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a fost publicat în Monitorul Oficial, notează Noi.md.

Potrivit MEC, documentul stabilește durata, programul de activitate, finanțarea, precum și metodologia de calcul a salariului cadrelor didactice care activează în clase/grupele cu program prelungit.

Conform prevederilor noului document, suma minimă achitată de către părinți pentru acest serviciu va fi de circa 550 de lei per copil pentru 6 ore într-un grup de 25 de copii. Pentru același număr de copii, prețul serviciului cu durata de 3 ore va fi de circa 280 de lei.

Costul poate varia în funcție de vechimea în muncă a cadrului didactic, dar nu ar trebui să depășească 634 de lei pentru 6 ore în cazul unei grupe cu 25 de copii. Costul va varia de la o instituție la alta în funcție de numărul de copii.

Spre deosebire de documentul anterior, noul regulament propune, cu titlu de recomandare, o metodologie de calcul a salariului pentru funcția de cadru didactic/asistent didactic în cadrul claselor și grupelor cu program prelungit. Plățile vor fi gestionate doar prin contul trezorerial al instituției.

Documentul poate fi consultat aici.

3
0
0
1
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?