Incendii stiri: 687
Cazul Șor stiri: 585
Preşedintele stiri: 3725

Grădinița de copii nr. 2 din comuna Bubuieci reabilitată termic

18 sep. 19:30   Societate
1412 0

Clădirea grădiniței de copii nr. 2 din com. Bubuieci, mun. Chișinău a fost reabilitată energetic cu suportul AEE, proiectul fiind susținut în cadrul Apelului de Propuneri de Proiecte nr. 3, în domeniul eficienței energetice și valorificării surselor de energie regenerabilă, adresat solicitanților de finanțare din sectorul public.

A avut loc recepția finală a lucrărilor preconizate în cadrul proiectului ,,Reabilitarea termică a Grădiniței de copii nr. 2” din com. Bubuieci, mun. Chișinău. Valoarea totală a proiectului constituie 1 864 261,79 lei, contribuția beneficiarului fiind de 505 346,06 lei, iar contribuția AEE, de 1 358 915,73 lei, cu ajutorul cărora a fost posibilă înlocuirea ferestrelor și ușilor exterioare cu suprafața totală de 50,13 m2, izolarea termică a pereților exteriori cu suprafața totală de 1 663 m2, izolarea termică a acoperișului, cu suprafața totală de 998 m2, izolarea termică a plafoanelor spațiilor neîncălzite cu suprafața totală de 400 m2 și instalarea unui sistem compus din 9 colectoare solare pentru producerea ACM.

De menționat că, pe perioada implementării proiectului, beneficiarului i-a fost asigurată asistența tehnică, ce include raportul de audit energetic, elaborarea devizului de cheltuieli, expertiza documentației de deviz, expertiza tehnică a clădirii și servicii de supraveghere tehnică.

Amintim că, Agenția pentru Eficiență Energetică are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.


0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0