X 
Jocurile Olimpice stiri: 121
Arşiţa stiri: 137
Transnistria stiri: 1453

Gradele de vulnerabilitate energetică vor fi recalculate. Cum explică ministrul Muncii

4 apr. 2023,, 11:36   Societate
3486 0

Toate gradele de vulnerabilitate energetică vor fi recalculate pînă la 30 aprilie.

Comisia pentru Situații Excepționale a intervenit cu o precizare în Regulamentul cu privire la atribuirea categoriilor de vulnerabilitate energetică și modul de stabilire și plată a compensațiilor pentru achitarea facturilor la energie.

Astfel, la determinarea gradului de vulnerabilitate energetică, din veniturile declarate, pensia de întreținere plătită nu va fi exclusă.

Toate gradele de vulnerabilitate energetică, stabilite pentru perioada noiembrie 2022 – martie 2023, vor fi recalculate în funcție de această normă pînă la data de 30 aprilie.

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, a declarat astăzi după ședința Guvernului că responsabilii au recepționat mai multe solicitări și plîngeri privind sistemul de compensații.


„Noi am pregătit acest sistem de compensații într-un timp foarte scurt și foarte multe ajustări au fost operate prin dispozițiile CSE. Cînd am lansat acest proces ne-am confruntat cu plîngeri, solicitări, reclamații. Noi le-am analizat și am constatat situații cînd pentru unele categorii de cetățeni o parte din venit s-a inclus sau nu s-a inclus și asta înseamnă că ei s-au pomenit într-o situație mai dezavantajată. Respectiv, am venit cu aceste propuneri ca să ne asiguram că persoanele cu venituri reduse beneficiază de un suport pentru perioada rece a anului”, a declarat ministrul.

Alexei Buzu a precizat că în luna aprilie vor fi achitate ultimele compensații din acest sezon rece pentru căldura consumată în luna martie, iar ulterior autoritățile vor efectua o analiză de impact și vor perfecta cadrul legal în domeniu.

3
0
0
1
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?