Incendii stiri: 685
Cazul Șor stiri: 580
Preşedintele stiri: 3724

Angajații ar putea primi câte 2500 de lei pentru a plăti serviciile de îngrijire a copiilor mici

1 apr. 10:15   Societate
2845 0

Parlamentul a aprobat în prima lectură un proiect de lege care prevede compensarea costurilor suportate de angajați pentru serviciile alternative de îngrijire a copiilor în vîrstă de pînă la trei ani inclusiv.

Mărimea compensării va fi de pînă la 2500 de lei lunar pentru fiecare copil. Plata nu va fi impozitată, comunică moldpres.md.

Inițiativa legislativă pentru dezvoltarea serviciilor alternative de îngrijire a copiilor angajaților a fost înaintată de președintele Comisiei protecție socială, sănătate și familie, Dan Perciun. Potrivit autorului, legea va contribui la reducerea decalajului de gen pronunțat care există pe piața muncii din Republica Moldova și, în majoritatea cazurilor, se reflectă negativ asupra femeilor. Introducerea facilităților ar permite angajatorilor și angajaților să valorifice munca feminină și să contribuie la creșterea economică generală prin implicarea plenară a femeilor.

„Proiectul are drept scop încurajarea încadrării în cîmpul muncii, în special, a femeilor care au copii mici, și face parte dintr-un pachet amplu de legi în vederea creșterii ratei de ocupare a doamnelor”, a precizat Perciun.

Pentru punerea în aplicare a acestor norme este necesară modificarea Codului fiscal, Legii privind sistemul public de asigurări sociale, Legii cu privire la mărimea, modul și termenele de achitare a primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?