TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Frunzișul din Chișinău va dispărea îm timp de o săptămînă

Frunzișul din Chișinău va dispărea îm timp de o săptămînă

Frunzișul din curțile de blocuri și din spațiile adiacente urmează să fie evacuat timp de o săptămînă. Pe parcursul săptămînii trecute, muncitorii au evacuat zilnic în jur de 60 de unități de transport încărcate cu frunziș.

Subiectul a fost discutat luni, 16 decembrie, la ședința operativă de la Primărie, transmite IPN.

Șeful Direcției generale locativ-comunală și amenajare, Ion Burdiumov, a declarat că săptămîna trecută în procesul de evacuare a frunzelor au fost implicate în medie 380 de persoane zilnic. Frunzișul este evacuat cu circa 30 de unități de transport și cinci încărcătoare. În total, de la începutul campaniei de salubrizare, au fost efectuate în jur 2850 de rute.

Ion Burdiumov a menționat că din totalul celor 1100 de curți de bloc aflate în gestiunea întreprinderilor municipale, în 93% frunzișul a fost evacuat. De asemenea, se intervine și în curțile blocurilor administrate de asociațiile proprietarilor de locuințe.

În cadrul ședinței s-a discutat și despre gunoiștile improvizate. S-a propus să fie instalate camere de supraveghere la platourile improvizate de acumulare a deșeurilor, iar oamenii care aruncă deșeurile aici să fie identificați și amendați.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load