Fotografii de colecție, de la independență pînă în prezent, expuse în cadrul unei expoziții

21 iun. 20:00   Societate
1653 0

Fotografii unice de la independență pînă în prezent, vernisate în cadrul unei expoziții de AIS „Moldpres” la cei 33 de ani de la fondare.

Expoziția cuprinde peste 160 de fotografii de la evenimente politice, sociale, economice și culturale, de la obținerea independenței și pînă în prezent a fost vernisată marți la Muzeul Național de Istorie, scrie moldpres.md.

Imaginile sînt expuse în ordinea cronologică a evenimentelor reflectate, iar cea mai veche fotografie este din anul 1991 și reflectă o imagine de la adoptarea Declarației de Independență a Republicii Moldova.

Printre evenimentele importante care mai sunt reflectate în imaginile expuse la Muzeul Național de Istorie a Moldovei se numără conflictul de pe Nistru, învestirea mai multor șef de stat și de Guvern, vizita în țara noastră a unor importanți oficiali străini, evenimentele din 7 aprilie 2009 etc.

Totodată, vizitatorii pot admira și fotografii de la evenimente recente, cum ar fi Adunarea națională „Moldova europeană” sau Summitul Comunității Politice Europene.


„Expoziția de fotografii cuprinde cele mai importante evenimente petrecute în țara noastră de la obținerea independenței și pînă în prezent, cînd cursul țării se îndreaptă ireversibil spre o cale mult rîvnită – cea a democrației și dezvoltării vieții. Expoziția prezintă peste 160 de fotografii unice selectate din arhiva digitală a Agenției conform cronologiei desfășurării evenimentelor, unde se regăsesc personalități marcante din viața politică, economică și culturală a țării. Totodată, în cadrul expoziției sunt scoase în evidență și evenimente majore care au schimbat viziunea, conceptul și chiar cursul lucrurilor în toți acești 33 de ani”, a precizat directorul Moldpres, Petru Beregoi.

La inaugurarea expoziției au fost prezenți membri ai corpului diplomatic acreditat la Chișinău, reprezentanți ai instituțiilor de stat și angajați ai Moldpres. Expoziția va fi deschisă pînă la 4 iulie.

0
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?