X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4055

Expoziție de primăvară, deschisă la Comrat

19 mai. 16:40   Afiș
1883 0

Peste 40 de lucrări realizate de nouă artiști găgăuzi au fost prezentate publicului larg, în cadrul unei expoziții de primăvară, deschisă la Galeria regională de artă din orașul Comrat. Expoziția este organizată de asociația artiștilor „Gagauz -Art". Vizitatori vor putea admira lucrările în următoarele 2 săptămîni.

Printre multitudinea de picturi, lucrările lui Constantin Cheleș, nu pot fi trecute cu vederea. Acesta este directorul singurei ferme din Moldova care se ocupă de creșterea cailor de rasă. Pasiunea lui pentru cai este transpusă în tablourile cu care a venit la expoziție. În preajma fermei, are chiar și un muzeu improvizat cu toate lucrările, notează Noi.md cu referire la moldova1.

„ Mă bucur foarte mult să fiu aici cu toată lumea, mă bucur că și colegii mei participă la expoziție. Sunt oameni creativi, artiști. Aceasta este munca lor, s-ar putea spune. Eu am o altă meserie, iar caii noștri îmi dau inspirație și încerc să o transfer pe pînză și apoi să o arăt publicului”.

Și-a expus lucrările și președintele asociației artiștilor „Gagauz -Art", Piotr Fazlî.

„Există lucrări în ulei, există lucrări grafice. În această perioadă, întotdeauna încercăm să evocăm o stare de spirit primăvăratic în iubitorii noștri de artă. O mulțime de lucrări noi sînt aici, eu personal am expus opt dintre noile mele lucrări pe care le-am creat în ultimele cîteva luni”.


Vizitatorii au admirat cu plăcere lucrările și au rămas surprinși de talentul artiștilor.

„Sunt mereu impresionată de expozițiile artiștilor noștri găgăuzi. Sunt cu toții foarte talentați, iar lucrările lor pot fi privite la nesfîrșit. Cînd intru într-o galerie de artă, mă inspiră și pe mine, iar după aceea mă simt ca și cum aș zbura. Totul este transmis atît de natural, încît îmi atinge sufletul”.

Expozițiile asociației de creație "Gagauz-Art" au devenit o deja o tradiție, susțin responsabilii galeriei de la Comrat. Lucrările artiștilor sînt diferite, ca tehnică, cromatică sau stil, dar fiecare are farmecul său.

„Nouă maeștri prezintă 41 de lucrări ale lor, fiecare plină de culori vii, emoții și inspirații. În aceste lucrări sînt reprezentate magia lumii animalelor, magia naturii statice și sofisticarea subtilă a macrameului. Desigur că nu lipsesc și motivele naționale”, a declarat directoarea galeriei din Comrat, Liubovi Gravrilova.

Asociația de creație a artiștilor "Gagauz-Art" a fost fondată acum 13 ani. În prezent, aceasta a adunat sub aceeași umbrelă peste 40 de artiști găgăuzi renumiți care lucrează în diferite genuri și tehnici.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?