COVID-19 : VACCINAȚI 1 005 181  INFECTAȚI 409 397 (+2394)   TRATAȚI 370 993     DECESE 10 522(+9)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 544
Coronavirus stiri: 7929

Focul Veșnic de la memorialul din Cahul a fost aprins din nou

27 oct. 2021,, 11:45   Societate
8131 0

Focul Veșnic de la memorialul în Parcul Central din Cahul a fost reaprins după ce mai devreme flacăra a fost stinsă, la cererea primăriei locale, sub pretextul economisirii după introducerea stării de urgență în țară, pe fondul crizei gazelor.

Directorul Cahul-Gaz, Valeriu Valachi, a declarat că stăpînul punctului de consum Focul Veșnic este primăria Cahul, iar primarul a cerut companiei să oprească focul. În același timp, primarul orașului Cahul, Nicolai Dandeș, nu a oferit nici un comentariu presei.

Președintele raionului Cahul, Marcel Cenușa, a spus că nu era nevoie de stins Focul Veșnic, deoarece costurile întreținerii sale erau mici.

Trebuie menționat faptul că săptămâna trecută Focul Veșnic a fost stins și la Chișinău la Complexul memorial "Eternitate". Ministerul Apărării a declarat că el a fost stins pentru o perioadă scurtă de timp - pînă la înlăturarea unei defecțiuni tehnice. În aceeași zi, focul veșnic a fost reaprins la Chișinău, ceea ce a bucurat mulți moldoveni care au venit aici cu lumînări aprinse.


Locuitorii țării speră că, în ciuda tuturor circumstanțelor, flacăra va arde întotdeauna, pentru că cetățenii din Moldova multinaționale își amintesc și cinstesc memoria celor căzuți în lupta împotriva fascismului și, în orice circumstanțe, în zile de bucurie sau în zile de durere, aduc un omagiu și recunoștință celor care și-au dat viața pentru ca noi să trăim în liniște și pace.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X