COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Filat: Dacia Duster, chiar e o mașină simpatică

În cadrul unei conferințe de presă organizate vineri, 25 septembrie, liderul Partidului Liberal Democrat (PLDM) Vlad Filat a răspuns, pe puncte, la toate declarațiile lansate de fostul său avocat, Igor Popa, în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune Jurnal TV.

Ex-premierul Filat a vorbit, printre altele, și despre casele din Elveția și o oarecare mașină de lux, imputate de fostul său apărător.

„Nu am deținut și nu dețin case în Elveția, pe malul lacului Geneva. Dacă sînt investigații, sînt la dispoziția instituțiilor. Nu am fost informat, așa cum spune el, de autorități din Franța și din alte părți. El trebuie să învețe geografia. Franța e Franța, lacul Geneva este în Elveția. Dacă va fi necesar sa prezint informații, sînt la dispoziția instituțiilor, oricare ar fi ele”, a declarat Vlad Filat.

Cît despre declarația lui Igor Popa că Vlad Filat se plimbă cu o Dacia Duster, dar de fapt ar deține un Mercedes S-Class, Vlad Filat a menționat că de cînd a ieșit din închisoare, nu am urcat niciodată într-o mașină Duster. Și nu de-atîta că nu-mi place, chiar e o mașină simpatică. Nu am avut ocazia”.

Mai mult, acesta a ironizat pe seama faptului că ar deține un automobil Mercedes: „Semnez în alb: cel care găsește Mercedesul S-Class pe care îl dețin eu, îl obține in propietate. Vă rog frumos toți, jurnaliști, polițiști, procurori, detectivi particulari, găsiți-l și o să aveți această mașină”, a spus liderul PLDM.


Amintim că fostul avocat al lui Vlad Filat, Igor Popa, a făcut miercuri seara mai multe declarații scandaloase despre ex-premierul Filat, la emisiunea Secretele Puterii de la Jurnal TV.

Apărătorul a declarat că Vlad Filat și Vlad Plahotniuc țin legătura și vorbesc la telefon pînă în ziua de astăzi, iar în perioada în care a stat în penitenciarul nr. 13, ar fi stat ca într-un hotel, iar fostul lider al PDM, Vlad Plahotniuc, se îngrijea ca Filat să petreacă cu prietenii și să primească cadouri de Crăciun în schimbul tăcerii.

Declarațiile avocatului despre fostul său client, ex-premierul Vlad Filat, au provocat un val de indignare în rîndul colegilor de breaslă. Mai mulți avocați și-au manifestat indignarea și au criticat dur prestația acestuia la un post de televiziune, făcînd referire la Codul Deontologic al avocatului.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load