X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Filat, despre integrarea europeană: "Nu cred că guvernarea are o viziune a ceea ce urmează să se întîmple"

19 dec. 2023,, 17:59   Politică
2036 0

Vlad Filat, președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), ex-Premier al Republicii Moldova, afirmă că „statutul de țară candidată cu negocieri demarate nu înseamnă că automat ești și țară membră.

Avem exemplul Turciei, Balcanilor de Vest, avem experiențe care arată că asta poate să dureze, or, una e să fii cu statut de țară candidată și altceva e să fii în Uniunea Europeană (UE)”. Declarațiile au fost făcut la Puterea a Patra de la N4, transmite Noi.md cu referire la unimedia.info.

Fostul Prim-ministru a declarat că, la ora actuală, Republica Moldova este o problemă pentru UE, pornind de la situația factologică: economică, socială, demografică, la capitolul democrație etc.

„Eu nu cred că guvernarea actuală are o viziune a ceea ce urmează să se întîmple în Republica Moldova și cu Republica Moldova – a proceselor ce urmează să se întîmple.

Cînd ați auzit în Republica Moldova, de cînd au venit ei la guvernare, să se discute despre problemele existențiale – cum ar fi cum ar fi problemele demografice. De cînd conduc ei, au fugit din țară peste 120 mii de oameni tineri cu capacitate de muncă…


Iarăși sub aspect demografic, în 2022, am avut cea mai mică rată a natalității – de 175 de ani încoace.

În 2023 sîntem la -13% la natalitate raportat la 2022”, a spus Vlad Filat.

2
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?