X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4059

Dosarul în care Vlad Filat, este învinuit de spălare de bani a intrat în fază finală

6 mar. 10:45   Societate
2501 0

Dosarul în care fostul premier, Vlad Filat, este învinuit de spălare de bani, deschis încă în 2015, a intrat în fază finală. Sentința urmează să fie pronunțată de către magistrați pe data de 29 aprilie 2024.

„Acest dosar a fost aruncat în instanța de judecată în 2019, încă în perioada „statului capturat”. Este un dosar evident politic, neprobat în vreun fel”, a declarat liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova la UNInterviu pentru UNIMEDIA.

„Eu mă aștept la o decizie legală și îmi dau seama că aceast lucru în Republica Moldova este un pic de hazard. Deciziile legale înseamnă pentru judecători un act de eroism, însă eu aștept ca să fie luată o decizie legală.

Acest dosar a fost pornit în 2015 și aruncat în instanța de judecată în 2019, încă în perioada „statului capturat”. Este un dosar evident politic, neprobat în vreun fel.

Noi, în acești 5 ani, cît am fost în instanță, împreună cu avocații am demontat toate cele scrise ca si proză nu ca si probatoriu în acel dosar.


Am insistat să spun acest lucru, deoarece insistența ca dosarul să rămînă în instanță în perioada „justiției reformate” de Maia Sandu, din punctul meu de vedere și nu doar, neavînd în vedere doar dosarul meu, dar și multe altele care se află pe rol.... este o demonstrație a modului în care înțelege Maia Sandu și actuala guvernare, care nu reprezintă decît copia fidelă a ei și a modului în care aceasta înțelege lucrurile, a ceea ce înseamnă „justiție” .

Dincolo de cele afirmate, a mai fost și hotărîrea CtEDO, în care Republica Moldova a pierdut, mă refer aici la cazul și dosarul meu. Hotărîrile CtEDO nu sînt cu titlu de recomandare, dar au caracter obligatoriu. Cel mai important este anume faptul că am fost condamnat pe nedrept și asta urmează a fi clarificat, iar la baza acestui dosar, care urmează a fi pronunțat pe 29 aprilie, este și acea cauză cu condamnarea la CtEDO, totul la vedere, doar că cu insistență în continuare a celor de la procuratură”, a declarat Vlad Filat.

1
4
0
2
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?