Incendii stiri: 687
Cazul Șor stiri: 585
Preşedintele stiri: 3717

Festivalul Internațional al artelor scenice BITEI 2023, ediția a XIII-a. Programul pentru 2 iunie ©

1 iun. 19:15   Societate
1461 0

FESTIVALUL INTERNAȚIONAL AL ARTELOR SCENICE BITEI 2023, EDIȚIA a XIII-a

(BIENALA TEATRULUI NAȚIONAL „EUGÈNE IONESCO”)

2 iunie 2023

Vineri, 2 iunie, la ora 17.30, la Teatrul Național „Eugène Ionesco”, se va prezenta un spectacol de dans Noja Noja al companiei Dancing Chuim (Coreea de Sud), în regia lui Jung Hana. Iar la ora 19.00, la Teatrul Național „Mihai Eminescu”, va putea fi vizionat spectacolul Capcana după Mihail Bulgakov, în regia lui Petru Hadârcă – o piesă care, prin soarta și opera lui Mihail Bulgakov, ne ajută să înțelegem ce se întâmplă astăzi, de ce s-a ajuns din nou la confruntarea dintre două lumi, dintre două modele diferite de organizare a vieții și societății.

Ora 17:30

Teatrul Național „Eugène Ionesco”

NOJA NOJA

(spectacol de dans)

Regia: Jung HANA

Dancing Chuim Teathre / Coreea de Sud

Cu toții purtăm povara vieții. Cineva poartă o greutate mare pentru a atinge pământul. Cineva poartă o greutate ușoară care va atinge cerul. Ne închinăm lui Dumnezeu al religiei și găsim scopul vieții, descoperind un Dumnezeu pe care îl cheamă „eu”, în timp ce pământul privește în sus la cer și cerul privește în jos, spre pământ. Pentru că Dumnezeu există datorită puterii interioare pe care o am. Cu alte cuvinte, sursa adevăratei fericiri se află în inima fiecărei persoane. Deci tu și tu. Hai să ne jucăm împreună. Să-l scoatem la lumină pe Dumnezeul din mine, nu bucurie sau tristețe. Să facem Noja Noja (să ne jucăm și să ne tot jucăm) cu dansul din mine.

Distribuția: Jung Hana, Park Sinae, Seo Juyeon, Yu Suyoun, You Gahyun, Lee Heesoo, Kim Seokgu.

Ora 19:00

Teatrul Național „Mihai Eminescu”

CAPCANA

după Mihail BULGAKOV

Regia: Petru HADÂRCĂ

Teatrul Național „Mihai Eminescu” / Republica Moldova

„Ideea spectacolului a apărut în contextul discuțiilor despre cultura rusă și despre responsabilitatea autorilor și impactul operelor create asupra mentalităților și formării opiniei sociale, discuții generate de războiul din Ucraina. Consider că nu interzicerea, ci, dimpotrivă, lectura, relectura, însoțite de analize la rece, de discuții și reflexie pe detalii, ne-ar ajuta să înțelegem ce se întâmplă astăzi; și poate am înțelege de ce s-a ajuns din nou la confruntarea dintre două lumi, dintre două modele atât de diferite de organizare a vieții și societății. Pentru un exercițiu de acest fel am ales soarta și opera lui Mihail Bulgakov.

După revoluția din 1917, Mihail Bulgakov a rămas în Rusia sovietică. N-a fost alegerea sa. […] Care au fost consecințele pentru destinul personal al intelectualului Bulgakov, cum s-a răsfrânt în textele sale și în ce măsură ne oferă o cheie de răspuns întrebărilor care planează asupra noastră la o sută de ani distanță – încercăm să lansăm o discuție prin această versiune scenică, intitulată Capcana după piesa Fuga de Mihail Bulgakov.” (Petru Hadârcă)

Distribuția: Alexandru Leancă, Diana Decuseară, Alexandru Pleșca, Corina Rotaru, Emil Gaju, Anatol Durbală, Angela Ciobanu, Ion Mocanu, Iurie Focșa, Valentin Zorilă, Dan Melnic, Igor Babiac, Olesea Sveclă, Mihai Zubcu, Petru Oistric, Anișoara Bunescu, Vladislav Ropot, Rusanda Radvan, Draga-Dumitrița Drumi, Doriana Zubcu-Marginean, Ana Tkacenko, Mircea Onică.

Informații despre bilete aflați la casa teatrului (telefon: (022) 233 833 / 079 233 833) sau pe iTicket.md.

Vă așteptăm la Teatrul Național „Eugène Ionesco” – locul ideal pentru întâlniri!

Vă promitem că n-o să vă plictisiți.

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?