Criza energetică stiri: 1523
Cutremure stiri: 271
Preşedintele stiri: 3385

Examinarea contestației privind arestul lui Stoianoglo. Ce decizie au luat magistrații

15 noi. 2021,, 14:55   Societate
3392 0

Magistrații Curții de Apel Chișinău se vor expune marți, 16 noiembrie, pe marginea solicitării avocaților lui Alexandru Stoianoglo privind eliberarea sa din arest la domiciliu.

Astăzi, apărarea a cerut și recuzarea unuia dintre judecătorii din complet, transmite Noi.md cu referire al tv8.md.

Este vorba despre Ghenadie Morozan, promovat în 2015 la Curtea de Apel. Morozan este cumnatul fostului lider al democraților Vlad Plahotniuc. Presa a scris acum cîțiva ani despre el acum că este unul dintre cei opt magistraţi supranumiţi „din iad”. După ce în aprilie 2009 a judecat zeci de tineri în comisariatele de poliţie, a scăpat basma curată şi a rămas în funcţie.

Judecătorii urmează să se pronunțe pînă la sfîrșitul aceste zile pe marginea cererii de recuzare a lui Ghenadie Morozan.

Procurorul geenral suspendat, Alexandru Stoianoglo a făcut o serie de declarații înainte să înceapă ședința de azi. Acesta a spus că Consiliul Superior al Procurorilor a devenit un organ politizat.


Stoianoglo a mai menționat că este gata să fie supus oricărui tip de evaluare.

„Eu nu am acces la materiale, asta e unica problemă, dar am ce demonstra și din punct de vedere al calității”, adeclarat șeful suspendat al PG.

Alexandru Stoianoglo a mai spus că la conferința de presă pe care urma să o susțină în ziua în care a fost reținut, a vrut să prezinte probe că nu ar avea nicio tangență cu capetele de acuzare care i se incriminează.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

După remanierile de cadre din guvern, situația
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав