Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1746

Biroul lui Stoianoglo, „golit” după perchezițiile de astăzi

12 noi. 2021,, 22:45   Societate
3043 2

Perchezițiile în biroul Procurorului General suspendat, Alexandr Stoianoglo, au luat sfîrșit. Procuratura Anticorupție precizează că „pentru a exclude diverse insinuări cu privire la nerespectarea drepturilor învinuitului”, „la solicitarea părții apărării, întreg procesul de cercetare a biroului de serviciu a fost înregistrat video cu anexarea imaginilor la materialele cauzei penale” transmite Noi.md cu referire la unimedia.info.

Potrivit comunicatului emis de PA, „în cadrul cercetării la fața locului au fost ridicate un purtător electronic de informații, agende, acte și înscrisuri, care au fost utilizate, elaborate sau au fost în gestiunea dlui Alexandr Stoianoglo și care ar putea avea conexiune cu obiectul urmăririi penale. Lucrurile ridicate au fost sigilate de către procurori în prezența apărătorilor, pentru a fi supuse ulterior examinării”.

Perchezițiile în biroul Procurorului General suspendat, Alexandr Stoianoglo, au fost descinse astăzi . Procuratura Anticorupție anunță că „necesitatea efectuării acestei acțiuni de urmărire penală a fost determinată de probatoriul administrat pînă în prezent în cadrul investigațiilor efectuate de procurori”.

Alexandr Stoianoglo rămîne în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Instanța a decis să admită demersul procurorilor privind prelungirea mandatului.

Procurorul de caz, Victor Furtună, în contextul interesul social sporit asupra cauzei penale ce îl vizează pe Procurorul General suspendat, Alexandr Stoianoglo, a venit cu mai multe detalii despre acțiunile care au fost efectuate în acest dosar. Astfel, au fost autorizate și executate 4 percheziții, 5 persoane au fost recunoscute și audiate în calitate de bănuit și 5 persoane au fost audiate în calitate de martor și specialist.


Procurorul General, Alexandr Stoianoglo a rămas în arest la domiciliu pe 15 octombrie. Magistrații de la Curtea de Apel Chișinău au respins atît recursul avocaților cît și a procurorilor.

Alexandr Stoianoglo a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile pe 8 octombrie. În aceeași seară, Procurorul General suspendat a declarat ce voia să zică la briefingul de presă, înainte de reținere.

Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a fost reținut de ofițeri SIS, pe 5 octombrie, cu doar cîteva minute înainte de un briefing anunțat de către acesta pentru ora 18:00. Asta ca urmare a unei sesizări depuse la CSP de un deputat PAS, distribuită spre examinare procurorului Victor Furtună, cel care l-a anchetat anterior și pe Nicolae Chitoroagă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий