X 
Arşiţa stiri: 169
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1455

Examenele teoretice auto vor conține noi întrebări

3 iun. 14:45   Societate
4610 0

Din 1 iulie 2024, în testele la proba teoretică în vederea obținerii dreptului de a conduce vehicule vor fi integrate noi întrebări care se referă la siguranța rutieră, protecția antiincendiară, comportamentul conducătorilor auto față de bicicliști; desenul indicatoarelor/marcajelor rutiere, etc, anunță Noi.md cu referire la Agenția Servicii Publice.

Potrivit sursei, procedura de desfășurare a examenului, precum și numărul de itemi din chestionar nu va fi modificată. Respectiv, examenul teoretic pentru obținerea dreptului de a conduce vehicule se va desfășura în modul următor:

- La categoriile A, B, H și subcategoriile AM, A1, A2, B1, candidatul completează un chestionar, alcătuit din 24 de itemi. Timpul rezervat este de 30 de minute. Pentru calificativul „Admis” este necesar să răspundă corect la cel puțin 22 de itemi.

- La categoriile BE, C, CE, D, F și subcategoriile C1, C1E, D1, D1E, candidatul completează un chestionar, alcătuit din 30 de itemi. Timpul rezervat este de 38 de minute. Pentru calificativul „Admis” este necesar să răspundă corect la cel puțin 27 de itemi.

- La categoria CE și D, CE și subcategoria D1, subcategoriile C1E și D1, candidatul completează un chestionar, alcătuit din 36 de itemi. Timpul rezervat este de 45 de minute. Pentru calificativul „Admis” este necesar să răspundă corect la cel puțin 32 de itemi.


Practica internațională privind susținerea probei teoretice

Franța: chestionar – 40 întrebări, pentru admitere trebuie să fie corecte – 35.

Spania: chestionar – 30 întrebări, pentru admitere trebuie să fie corecte - 27.

Romînia: chestionar – 26 întrebări, dintre care pentru admitere trebuie să fie corecte - 22.

SUA: chestionar - 20 întrebări, pentru admitere trebuie să fie corecte - 14.

ASP menționează că, materialul didactic „Întrebări pentru susținerea examenului teoretic în vederea obținerii dreptului de a conduce vehicule” actualizat cu noile întrebări este deja utilizat de către instituțiile de formare a conducătorilor de vehicule (școli auto) și poate fi consultat aici.

Inițial, setul de întrebări includea 940 de întrebări, iar după ajustare acesta include 1258 de întrebări.

0
2
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав